Εντονη ενόχληση στη Χαρ. Τρικούπη

Εντονη ενόχληση στη Χαρ. Τρικούπη

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαράζ δηλώσεων με στόχο να διαφανεί όσο πιο καθαρά γίνεται πως το Κίνημα Αλλαγής δεν θα «τραυματιστεί» από την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη λαμβάνει χώρα από την Κυριακή το βράδυ, όταν και επισημοποιήθηκε η αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ. Ηδη λίγη ώρα μετά το επίσημο «διαζύγιο», το Κίνημα Αλλαγής με μια αιχμηρή ανακοίνωση έδωσε την «κεντρική γραμμή» όσον αφορά το τέλος της συμπόρευσης, κατηγορώντας τον κ. Θεοδωράκη για «προσωπικές στρατηγικές», οι οποίες «δεν έχουν θέση» στο κίνημα, ενώ προσέθετε πως «κάθε δυσκολία μάς ενώνει ακόμη περισσότερο». Ενδεικτικό του κλίματος, πάντως, είναι πως στην ανακοίνωση, παρά τη σκληρή σε πολλά σημεία γλώσσα, επελέγη να μην αναφερθεί ούτε μία φορά ονομαστικά το «Ποτάμι» ή ο «Σταύρος Θεοδωράκης», σε μια σαφή ένδειξη της ενόχλησης που υπάρχει στη Χαρ. Τρικούπη για τον επικεφαλής του Ποταμιού. Χθες, οι δηλώσεις συνεχίστηκαν, δίνοντας την αίσθηση του «πυρ ομαδόν» προς τον πρώην πλέον εταίρο του κινήματος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποδόμησε τον κ. Θεοδωράκη κάνοντας λόγο για μία «καλή λύση», καθώς το βασικό ζητούμενο σε μια πολιτική κίνηση, που είναι η «σαφήνεια», «νοθευόταν» από το Ποτάμι. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κόμματος Παύλος Χρηστίδης, με δηλώσεις στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», εστίασε εμμέσως πλην σαφώς στο γεγονός πως αρκετά στελέχη του Ποταμιού παραμένουν στο ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα, μίλησε για «αποχώρηση μέρους του Ποταμιού», αποτυπώνοντας και το άτυπο μπρα ντε φερ που είναι σε εξέλιξη για το ποιοι θα παραμείνουν στο ΚΙΝΑΛ –όπως η Αθηνά Δρέττα και ο Παναγιώτης Βλάχος της «Κίνησης Μπροστά»– και ποιοι θα ακολουθήσουν τον κ. Θεοδωράκη στην αυτόνομη πορεία. «Τιμάμε την εντολή χιλιάδων πολιτών να προχωρήσουμε ενωμένοι», είπε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Θέματος». Σε ερώτηση για τους λόγους αποχώρησης του Ποταμιού, ο κ. Καμίνης άσκησε σκληρή κριτική, καθώς άφησε να αιωρείται πως ο κ. Θεοδωράκης δεν αποδέχθηκε την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές. «Οποιος συμμετέχει σε μια εκλογική διαδικασία πρέπει να αποδέχεται το αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, ο κ. Οθωνας, με απευθείας αναφορά στην κ. Γεννηματά, σχολίασε πως το πρόβλημα δεν ήταν «οι λίγες διαφωνίες» μεταξύ μας, αλλά πολύ περισσότερο «οι πολλές συμφωνίες με τον κ. Τσίπρα».

Η ΔΗΜΑΡ, της οποίας συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή, εξέδωσε ανακοίνωση η οποία είναι πιο προσεκτική και πιο «ισορροπημένη» όσον αφορά το θέμα της αποχώρησης. Αρχικά χαρακτηρίζεται «μη θετική εξέλιξη». Προσθέτει, ωστόσο, την αιχμή πως «οι διαφορετικές πολιτικές απόψεις δεν δικαιολογούν την αποχώρηση, καθώς αυτή οδηγεί στο αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα». Η ανακοίνωση καταλήγει με αναφορές στο Κίνημα Αλλαγής, που «οφείλει να κινηθεί με αντίληψη πλουραλισμού και ενότητας» και να υπερβεί «την ιστορική διαδρομή των κομμάτων που τον συγκροτούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή