Ανανέωσε για ακόμη ένα έτος ο Σπανούλης

Ανανέωσε για ακόμη ένα έτος ο Σπανούλης

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επόμενη αγωνιστική περίοδος του μπάσκετ μπορεί να είναι και η τελευταία για τον Βασίλη Σπανούλη με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά τη μέγιστη σημασία από τη χθεσινή, τρίωρη συνάντηση των αδελφών Αγγελόπουλων με τον αρχηγό της ομάδας, έχει η τέταρτη ανανέωση της συνεργασίας τους.

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού δεν αλλάζει κάτοχο στους «ερυθρόλευκους» και το καλοκαίρι του 2019 ο Σπανούλης θα συμπληρώσει εννέα χρόνια παρουσίας του στην ομάδα, της οποίας άλλαξε θεαματικά τη σύγχρονη ιστορία της (δύο ευρωπαϊκοί τίτλοι, δύο τελικοί Ευρωλίγκας, τρία εγχώρια πρωταθλήματα). Η καθομολογούμενη αναγνώριση της προσφοράς του Σπανούλη στον Ολυμπιακό, αλλά και η σαφέστατη επιθυμία του ίδιου να συνεχίσει να παίζει στην ίδια ομάδα και προφανώς να έχει την ευκαιρία να «κλείσει» και την καριέρα του, οδήγησαν τις δύο πλευρές στην υπογραφή μονοετούς συμβολαίου, χωρίς δικαίωμα ανανέωσης, είτε από την ΚΑΕ είτε από τον παίκτη.

Οπως διευκρίνισε και ο Ολυμπιακός στην ανακοίνωσή του, ύστερα από τις εθιμοτυπικές φωτογραφίες με την ενωμένη γροθιά των Αγγελόπουλων και του Σπανούλη, το συμβόλαιο είναι μονοετές, δεν υπάρχει δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης από καμία πλευρά και ο παίκτης θα είναι ελεύθερος, ύστερα απ’ έναν χρόνο και σε ηλικία 37 ετών. Πριν από την πρώτη και μοναδική συνάντηση που χρειάστηκε να γίνει για τη νέα συμφωνία Ολυμπιακού και Σπανούλη, ο νέος τεχνικός Ντέιβιντ Μπλατ είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον αρχηγό της ομάδας, τονίζοντάς του ότι θέλει να συνεργαστεί μαζί του και θα συζητήσει κατ’ ιδίαν τον αγωνιστικό ρόλο που θα έχει στην ομάδα που θα σχεδιάσει.

Ο Σπανούλης ευχαρίστησε τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, χαρακτήρισε «οικογενειακή» τη σχέση που έχουν και τόνισε: «Ηταν πολύ εύκολο να ανανεώσω τη συνεργασία μου με τον Ολυμπιακό. Δεν γινόταν αλλιώς. Δεν έχει σημασία η διάρκεια του συμβολαίου. Θα δούμε πώς θα πάει το πράγμα για να μιλήσουμε και του χρόνου. Πιστεύω ότι τους ρόλους εντός παρκέ τους καθορίζει ο προπονητής, όπως γινόταν σ’ όλη μου την καριέρα στον Ολυμπιακό. Ασχετα αν υπάρχουν πολλοί κακεντρεχείς που νομίζουν ότι κάνω εγώ κουμάντο στον Ολυμπιακό». Πλέον, έπονται οι διαπραγματεύσεις με τους Παπανικολάου και Παπαπέτρου.

• Μνήμες του ένδοξου παρελθόντος, ώστε να υπάρξει ανάλογο λαμπρό παρόν και μέλλον «ξυπνά» στο Λος Αντζελες η εκκωφαντική μεταγραφή του Λεμπρόν Τζέιμς στους Λέικερς.

Ο «βασιλιάς» αποφάσισε να φύγει για δεύτερη φορά από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και να αποδεχθεί την πρόταση του πρώην σταρ και νυν εκτελεστικού προέδρου Μάτζικ Τζόνσον και θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο αντί ενός ποσού που θα αγγίξει τα 154 εκατ. δολ., ενώ θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του στη δυτική περιφέρεια του ΝΒΑ.

Ο τέταρτος χρόνος του συμβολαίου θα έχει οψιόν, ώστε αν θέλει ο καλύτερος παίκτης του κόσμου τα δέκα τελευταία χρόνια, να συνεχίσει να παίζει στους Λέικερς, σε ηλικία 37 ετών ή να αποχωρήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή