Μητσοτάκης: Υπό προθεσμία πρωθυπουργός

Μητσοτάκης: Υπό προθεσμία πρωθυπουργός

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωπικά επέλεξε να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, ενδεικτικό της πεποίθησης που υπάρχει στην Πειραιώς πως η προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πολιτικών, όσο περνάει ο καιρός, δίνει επιπλέον πόντους στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επαναφέροντας σε πρώτο πλάνο το διαχρονικό αίτημα για εκλογές, η απάντηση του κ. Μητσοτάκη στον κ. Τσίπρα, αναλύοντας την, εστιάζει σε τρεις άξονες. Πρώτον, στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «υπό προθεσμία», ο κ. Μητσοτάκης στηλίτευσε το γεγονός πως από πλευράς Τσίπρα δεν υπήρχε καμία αναφορά στα όσα είπε ο Π. Καμμένος περί απόσυρσης του κόμματός του από την κυβέρνηση, όταν έρθει η συμφωνία για το Σκοπιανό προς κύρωση στη Βουλή. «Προσποιείται ότι δεν άκουσε», ήταν η χαρακτηριστική φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία αναδεικνύει και μία ακόμα πτυχή: πως η πρόταση μομφής για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας ήταν σε επίπεδο τακτικής απολύτως πετυχημένη, μετατρέποντας, όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, «τη ρωγμή μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων σε χάσμα».

Ο δεύτερος άξονας αφορούσε την αξιοπιστία λόγων και έργων του κ. Τσίπρα, έναν τομέα όπου διαχρονικά η Ν.Δ. έχει ασκήσει σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ισχυρίζεται ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ενώ έχει ήδη υπογράψει νέες περικοπές και νέους φόρους. Παριστάνει ότι μάχεται την Ακροδεξιά, ενώ συγκυβερνά μαζί της εδώ και τριάμισι χρόνια. Ο τραγέλαφος αυτός πρέπει επιτέλους να τελειώνει», ήταν η αναφορά του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος για πολλοστή φορά απέκρουσε και τα περί «Ακροδεξιάς» που επιχειρεί να του προσάψει το Μαξίμου. Πηγές, άλλωστε, της Πειραιώς ανέφεραν πως, «αν ο κ. Τσίπρας αναζητεί την άκρα Δεξιά, δεν έχει παρά να κοιτάξει στα υπουργικά έδρανά του». Ο κ. Μητσοτάκης στο ίδιο πλαίσιο, ανάδειξης της κυβερνητικής αναξιοπιστίας, ανέφερε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πια απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών» και «κανείς δεν τους πιστεύει».

Αίτημα για εκλογές

Κλιμακώνοντας τη σφοδρή επίθεσή του στην κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε στον τρίτο άξονα της τοποθέτησής του, που είναι το αίτημα για εκλογές. «Το πρόβλημα των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «η Ελλάδα δεν αντέχει μία ακόμη περίοδο παρατεταμένης πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας». Με τη φράση «οι πολίτες ζητούν ένα αξιόπιστο κυβερνητικό σχέδιο για να γίνει καλύτερη η ζωή τους», ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε ζητώντας εκλογές «όσο νωρίτερα», καθώς αποτελούν «τη μοναδική διέξοδο για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά». Το αίτημα του κ. Μητσοτάκη δείχνει και το πολιτικό μήνυμα που θα επιδιώξει να περάσει η Ν.Δ. από εδώ και στο εξής. Στην Πειραιώς βλέπουν πως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, με όχημα και το Σκοπιανό, δίνουν επιπλέον αέρα στη Ν.Δ., ενώ η κυβέρνηση, «παρά τη γραβάτα του κ. Τσίπρα», φαίνεται να έχει ξεμένει «από καύσιμα» και να μην μπορεί να πάει για πολύ παραπέρα. Ως εκ τούτου, το αίτημα για «εκλογές άμεσα» θα επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο από όλα τα στελέχη του κόμματος κατά τις δημόσιες παρεμβάσεις τους το αμέσως επόμενο διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή