Εξετάζεται η προσφορά Αποστολόπουλου για την εξαγορά του «Υγεία»

Εξετάζεται η προσφορά Αποστολόπουλου για την εξαγορά του «Υγεία»

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός της εβδομάδας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της MIG να έχει καταλήξει σε απόφαση σε ό,τι αφορά την προσφορά που υπέβαλε η «Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών» για την εξαγορά του «Υγεία».

Με χθεσινή της ανακοίνωση η MIG επιβεβαίωσε ότι έγινε αποδέκτης της προσφοράς, που υπεβλήθη το Σάββατο 30 Ιουνίου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οπως ανακοίνωσε, η σχετική πρόταση «θα τεθεί υπ’ όψιν των αρμοδίων οργάνων της MIG, τα οποία θα λάβουν σχετικές αποφάσεις για την περαιτέρω διαδικασία».

Να σημειωθεί ότι η προσφορά αφορά στο συνολικό πακέτο μετοχών της MIG στο «Υγεία», δηλαδή ποσοστό 70,38%, με τιμή αναφοράς 0,95 ευρώ ανά μετοχή και υπό την αίρεση για τη διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου στο νοσοκομείο. Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η MIG, «η πρόταση εξαγοράς βασίζεται σε μη δεσμευτική προσφορά για τη χρηματοδότηση της πρότασης από την HIG Capital International». Πρόκειται για αμερικανικό fund με συνολικά υπό διαχείριση άνω των 25 δισ. δολαρίων και σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της υγείας, αλλά και σε τομείς όπως η ενέργεια, η τεχνολογία, οι μεταφορές, οι υποδομές, τα χημικά, η μεταποίηση, τα τρόφιμα κ.ά.

Το αμερικανικό fund φέρεται να υποστηρίζει την επένδυση μέσω σχετικής επιστολής και –σύμφωνα με πηγές από τη MIG– η πρόταση θα αξιολογηθεί σε συνεργασία με τους συμβούλους και με τη δέουσα σοβαρότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες και με δεδομένο ότι πρόκειται για μη δεσμευτική προσφορά, πρέπει να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη των αναγκαίων κεφαλαίων. Να σημειωθεί ότι η προσφορά της «Αποστολόπουλος Συμμετοχών» υπερβαίνει αυτή που έχει καταθέσει το CVC Capital, που προσφέρει 0,92 ευρώ ανά μετοχή. Στο πλαίσιο αυτό μένει να διευκρινιστεί εάν η MIG οφείλει στο πλαίσιο της διαδικασίας να απευθυνθεί στο CVC Capital ως πρώτο υποψήφιο για να βελτιώσει την προσφορά του. Η εξέλιξη της υπόθεσης, πάντως, κορυφώνει τη μάχη για τη διεκδίκηση του «Υγεία», η τιμή του οποίου έκλεισε χθες με άνοδο 3,12% στα 0,86 ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική κεφαλαιοποίηση στα 263,8 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση της «Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών» αναφέρεται ότι βασικός στόχος και επιδίωξη της εταιρείας «παραμένει η διατήρηση της ελληνικότητας του κλάδου υγείας, η προάσπιση της ελληνικής ιατρικής και η διατήρηση του υψηλού επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον Ελληνα ασθενή, με παράλληλη διασφάλιση των υφισταμένων σχέσεων και συνθηκών συνεργασίας με τους συνεργάτες ιατρούς και τις ασφαλιστικές εταιρείες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή