Στο 8,4% παρέμεινε η ανεργία τον Μάιο στην Ευρωζώνη

Στο 8,4% παρέμεινε η ανεργία τον Μάιο στην Ευρωζώνη

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμετάβλητη παρέμεινε η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Μάιο, διαψεύδοντας τις δυσοίωνες προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών για επιδείνωση στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat, τον Μάιο η ανεργία στην Ευρωζώνη παρέμεινε στο 8,4%, στο οποίο βρισκόταν και τον Απρίλιο, ενώ ο αριθμός των ατόμων που αναζητούν εργασία μειώθηκε ελαφρώς στα 13,66 εκατομμύρια. Οικονομικοί αναλυτές που είχαν πάρει μέρος σε σχετική δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούσαν ότι θα αυξηθεί στο 8,5%.

Από τα επιμέρους στοιχεία προκύπτει ότι η μεγαλύτερη ανεργία καταγράφεται στην Ελλάδα, με 20,1%, και στην Ισπανία, με 15,8%. Ο αριθμός των ανέργων που αναζητούν εργασία μειώθηκε περισσότερο στην Ισπανία και στην Ιταλία, σε αντίθεση με την Πορτογαλία, που εμφανίζει ελαφρά αύξηση. Σε ό,τι αφορά τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, τη Γαλλία και τη Γερμανία, η ανεργία παρέμεινε σταθερή, με τη Γερμανία να συγκαταλέγεται στις χώρες με τη χαμηλότερη ανεργία στο 3,4%.

Οπως σχολιάζουν αναλυτές, τα στοιχεία αποτελούν ευχάριστη έκπληξη υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, καθώς αφορούν το δεύτερο τρίμηνο του έτους, στη διάρκεια του οποίου υπήρξαν ενδείξεις επιβράδυνσης στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης.

Ανάμεσά τους τα τελευταία στοιχεία για το οικονομικό αίσθημα του Ιουνίου, που καταδεικνύουν ότι τόσο οι διοικήσεις των επιχειρήσεων όσο και οι καταναλωτές δείχνουν μεγαλύτερη απαισιοδοξία.  Σύμφωνα με την ΕΚΤ, η οικονομία της Ευρωζώνης θα σημειώσει ανάπτυξη 2,1% στο σύνολο του έτους. Στην Ευρωπαϊκή Ενωση των «28», η ανεργία παρέμεινε επίσης σταθερή τον Μάιο, στο 7%, έχοντας μειωθεί από το 7,7% στο οποίο ανερχόταν τον Μάιο του 2017. Η χαμηλότερη ανεργία καταγράφεται στην Τσεχία, με 2,3%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή