Πολλά μετάλλια η Ελλάδα από τους Μεσογειακούς, αλλά πτωτική τάση

Πολλά μετάλλια η Ελλάδα από τους Μεσογειακούς, αλλά πτωτική τάση

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 47 μετάλλια (12 χρυσά, 14 ασημένια και 21 χάλκινα) επέστρεψε στην Ελλάδα η αποστολή της χώρας μας που πήρε μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες, στην Ταραγόνα. Η «γαλανόλευκη» ομάδα βρέθηκε στην 6η θέση του πίνακα των μεταλλίων, σε μια ανταγωνιστική διοργάνωση. Σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, οι εκπρόσωποι της χώρας συνέλεξαν λιγότερες διακρίσεις, καθώς το 2013 είχαν ανεβεί στο βάθρο 61 φορές.

«Νομίζω ότι αυτή τη φορά το επίπεδο ήταν πιο υψηλό, διότι οι αγώνες διεξήχθησαν δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς, ενώ στο παρελθόν γίνονταν σε τρία. Οι δικοί μας αθλητές υπερέβαλαν εαυτόν, παρόλο που σε πολλά αθλήματα δεν πήγαν στην Ισπανία οι καλύτεροι. Είμαι ευχαριστημένος, αλλά βλέπω ότι, χρόνο με τον χρόνο, οι άλλες χώρες, σε σχέση με την Ελλάδα, έχουν μεγαλύτερη άνοδο. Διαθέτουμε κάποιους καλούς αθλητές. Πίσω, όμως, από αυτούς δεν υπάρχει βάθος. Το 1993, ήμουν αρχηγός αποστολής και είχαμε έρθει τρίτοι στον πίνακα των μεταλλίων. Τώρα είμαστε 6οι», δήλωσε στην «Κ» ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το… απόλυτο σε επιτυχίες το είχε η ελληνική κωπηλασία. Εξι πληρώματα αγωνίστηκαν και τα έξι ανέβηκαν στο βάθρο. «Ηθελα πάρα πολύ το χρυσό μετάλλιο. Βέβαια, όλοι οι κωπηλάτες πήγαμε καλά. Δε σταματάμε, συνεχίζουμε για τους ευρωπαϊκούς που θα διεξαχθούν σε έναν μήνα, στη Γλασκώβη», δήλωσε στην «Κ» η Κατερίνα Νικολαΐδου, που ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου, στο σκιφ. Χρυσό κατέκτησαν και οι Χρήστος Στεργιάκας και Στέφανος Ντούσκος, στο διπλό σκιφ.

Ικανοποιητική θεωρείται η παρουσία της ελληνικής κολύμβησης, ενώ από τον στίβο οι «απαιτήσεις» ήταν πιο υψηλές. Βέβαια, στην Ταραγόνα δεν ταξίδεψαν αρκετοί πρωτοκλασάτοι αθλητές του ΣΕΓΑΣ, όπως ο Φιλιππίδης, η Στεφανίδου κ.ά. Η ελληνική ενόργανη βρέθηκε εκτός βάθρου, σε αντίθεση με τη ρυθμική, που, χάρη στην Ελένη Κελαϊδίτη, επέστρεψε με το ασημένιο μετάλλιο, στο σύνθετο ατομικό.

Στα θετικά της διοργάνωσης θα κρατήσουμε τις καλές εμφανίσεις και τις διακρίσεις των εθνικών ομάδων σε βόλεϊ και πόλο. Στο βόλεϊ, οι άνδρες κατέκτησαν το χάλκινο και οι γυναίκες, το ασημένιο. Είναι η πρώτη φορά που οι Εθνικές βόλεϊ βρέθηκαν και οι δύο στα μετάλλια των Μεσογειακών, κάτι που δείχνει ότι η δουλειά που έχει αρχίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα αποδίδει καρπούς.

Στο πόλο, οι άνδρες κατέκτησαν το ασημένιο και οι γυναίκες, το χάλκινο. Στον τελικό η ανδρική ομάδα έχασε το χρυσό στα πέναλτι από την υπερδύναμη Σερβία. Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι οι διεθνείς μας βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η μεγαλύτερη… συλλέκτρια μεταλλίων ήταν η Ιταλία και ακολούθησαν Ισπανία και Τουρκία. Το εντυπωσιακό είναι ότι την ελληνική ομάδα την ξεπέρασε σε διακρίσεις η Αίγυπτος, οι αθλητές της οποίας κατέκτησαν έξι μετάλλια περισσότερα από τους Ελληνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή