Μουντιάλ: H χαρά των αουτσάιντερ και η «καταιγίδα» των αποκλεισμένων

Μουντιάλ: H χαρά των αουτσάιντερ και η «καταιγίδα» των αποκλεισμένων

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κι αν στον αγωνιστικό χώρο τα έδιναν όλα προχθές Κροατία και Δανία για μια θέση στην οκτάδα… Στην εξέδρα, τη μάχη έδιναν με τη φωνή τους από τη μία οι Ρώσοι και από την άλλη οι Αργεντινοί, οι μεν ευτυχείς από την πρόκριση-έκπληξη εις βάρος των Ισπανών στα πέναλτι και οι δε διότι… είχαν πάρει εισιτήρια για το ματς ελπίζοντας ότι θα ήταν στη θέση της Κροατίας και, φυσικά, δεν σώπαιναν με τίποτα.

Είναι κι αυτό ένδειξη ενός ολίγον αλλοπρόσαλλου Μουντιάλ ποδοσφαιρικά, που σίγουρα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και απρόβλεπτο. Η χαρά των γραφείων στοιχημάτων, αλλά και των ουδέτερων, με τους αποκλεισμούς πολλών δημοφιλών και επικρατέστερων ομάδων. Ετσι στην αποχώρηση της Γερμανίας προστέθηκαν αυτές των Αργεντινής, Ισπανίας και Πορτογαλίας, θυμίζοντας –μέρες που ’ναι– την αποψίλωση των φαβορί στο Euro της Πορτογαλίας πριν από 14 χρόνια.

Πιο βαριά πήραν τον αποκλεισμό στην Αργεντινή, όπου ο τεχνικός Χόρχε Σαμπαόλι έχει συμβόλαιο έως και το Κατάρ 2022. Κορυφαίος Αργεντίνος σχολιαστής στην τηλεόραση της χώρας έλεγε: «Τι περιμέναμε δηλαδή, η Αργεντινή πήγε στο Μουντιάλ από το παράθυρο, μπήκε στα νοκ άουτ από το παράθυρο, και νομίζαμε ότι το βάρος της φανέλας θα την έφερνε εκεί που πήγαινε πάντα σε όλες τις τελευταίες διοργανώσεις…». Την αποχώρησή τους ανακοίνωσαν οι Χαβιέρ Μαστσεράνο και Λούκας Μπίλια, και ίσως σταματήσει και ο Λιονέλ Μέσι από την Εθνική.

Αποχώρηση και από την Ισπανία, του ανθρώπου που της χάρισε τον τίτλο το 2010, Αντρές Ινιέστα. «Μια Ισπανία αγνώριστη από την πρώτη ημέρα», έγραψε η Marca, ενώ απευθυνόμενη σε διαφορετικό κοινό η El Pais έλεγε πως «η Εθνική έφτασε στη Ρωσία σαν καρικατούρα του Ιμπάνιεθ (διάσημος Ισπανός σκιτσογράφος) και έφυγε σαν πίνακας του Γκόγια», αναφερόμενη στον Ισπανό ζωγράφο γνωστό μεταξύ άλλων για την απεικόνιση πόνου και καταστροφών.

Στην Κροατία ήρωας έγινε ο Ντανιέλ Σούμπασιτς που έπιασε τρία πέναλτι, επισκιάζοντας τον Δανό Κάσπερ Σμάιχελ, και τις συγκινητικές στιγμές πανηγυρισμού του πατέρα του.

Ο δε Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πάτησε με αποφασιστικότητα το κουμπί της υπερβολής, καθώς ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στην οκτάδα συγκρίνονται με αυτούς για το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή