Κατά 7,4% ενισχύθηκε η παραγωγή της MetLife

Κατά 7,4% ενισχύθηκε η παραγωγή της MetLife

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά οικονομικά και παραγωγικά αποτελέσματα σημείωσε το 2017 η MetLife Ελλάδος, καταγράφοντας αύξηση 7,4% σε σύγκριση με το 2016 των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων, το ύψος των οποίων ανήλθε στα 265 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική επίδοση, με δεδομένο ότι σύμφωνα με έρευνα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, το 2017 η παραγωγή της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς στους κλάδους ζωής, ατυχημάτων και υγείας παρέμεινε σταθερή από το 2016.

Τα προ φόρων κέρδη της με βάση τα ΔΠΧΑ (Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς) ανήλθαν το 2017 σε 14,2 εκατ. ευρώ έναντι 5,8 εκατ. ευρώ το 2016. Η αύξηση προέρχεται από τη βελτίωση των περιθωρίων ανάληψης ασφαλιστικού κινδύνου στα προϊόντα του κλάδου ζωής και υγείας, αλλά και του κλάδου των ομαδικών ασφαλίσεων, στον οποίο η ΜetLife παραμένει κορυφαία επιλογή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Αντίστοιχα, τα κέρδη μετά από φόρους το 2017 ανήλθαν σε 24,6 εκατ. ευρώ, έναντι 6,2 εκατ. ευρώ ζημιών μετά από φόρους το 2016.

Η αξιοπιστία και η στήριξη της MetLife στις ανάγκες των πελατών της αποτυπώθηκαν στο ύψος των παροχών και των αποζημιώσεων, οι οποίες το 2017 αυξήθηκαν και ανήλθαν σε 139,2 εκατ. ευρώ, έναντι 127,8 εκατ. ευρώ το 2016, σύμφωνα με τα ΔΠΧΠ. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του 2017, ο γενικός διευθυντής της MetLife Ελλάδος και Κύπρου κ. Κυριάκος Αποστολίδης υπογράμμισε ότι «ενισχύουν περαιτέρω την αξιοπιστία και την πρωταγωνιστική θέση της MetLife στην ελληνική αγορά, τόσο στο δίκτυο agency όσο και στον τομέα των ομαδικών ασφαλίσεων. Tο 2018 αλλά και τα επόμενα έτη θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στα προϊόντα και την τεχνολογία που βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών μας, αξιοποιώντας τον υψηλό επαγγελματισμό και την τεχνογνωσία των στελεχών των δικτύων διανομής, αλλά και την οικονομική ευρωστία, την ευελιξία και τη φερεγγυότητά μας στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά».   Η MetLife είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ασφαλιστικών υπηρεσιών παγκοσμίως και το 2018 συμπληρώνει 150 χρόνια δραστηριότητας. Σήμερα, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 44 χώρες σε όλον τον πλανήτη, απασχολεί συνολικά 57.000 εργαζομένους, διαθέτει ενεργά συμβόλαια συνολικής αξίας 4,6 τρισ. δολαρίων με βάση τα στοιχεία του 2017, έχει καταβάλει περίπου 45 δισ. δολάρια στους ασφαλισμένους της, ενώ την εμπιστεύονται πάνω από 90 εταιρίες του FORTUNE100, για την ασφάλιση του προσωπικού τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή