Στην αγορά παγωτού ο συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα»

Στην αγορά παγωτού ο συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατηγορία του παγωτού εισέρχεται ο «ΘΕΣγάλα», ο συνεταιρισμός γαλακτοπαραγωγών, βασική καινοτομία του οποίου ήταν η εγκατάσταση και καθιέρωση στην ελληνική αγορά αυτόματων πωλητών γάλακτος.

Η είσοδος στη νέα αυτή κατηγορία γίνεται με πέντε γεύσεις (βανίλια, σοκολάτα, πραλίνα, φράουλα και στρατσιατέλα), που διατίθενται σε συσκευασίες των 500 γραμμαρίων. Τα παγωτά με την ονομασία «θες nicecream» είναι χειροποίητα, αυθεντικής ιταλικής συνταγής και παρασκευάζονται από το φρέσκο γάλα των παραγωγών του συνεταιρισμού. Εχουν χαμηλά λιπαρά, δεν περιέχουν συντηρητικά και διατίθενται από τα νέα καταστήματα (όχι τους αυτόματους πωλητές) με την επωνυμία «ΘΕΣγάλα συν» που έχει ξεκινήσει να ιδρύει ο συνεταιρισμός από πέρυσι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα μέσω του συστήματος της δικαιόχρησης (franchising).

Επιπλέον, ο συνεταιρισμός εγκαινίασε στη Λάρισα το δεύτερο κατάστημα «ΘΕΣγάλα συν», στο κέντρο της πόλης. Στα καταστήματα αυτά διατίθενται πάνω πάνω από 130 κωδικοί προϊόντων τοπικών συνεταιρισμών και Ελλήνων παραγωγών, προμηθεύοντας τους καταναλωτές με προϊόντα αρτοποιίας και διαφορετικούς τύπους αλεύρων και ζυμαρικά, γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα και τυριά ΠΟΠ (προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης), μαρμελάδες και σάλτσες από Ελληνες παραγωγούς, παρθένο ελαιόλαδο, αλλαντικά από βόεια κρέατα των μελών του «ΘΕΣγάλα». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνεταιρισμός παρέχει και υπηρεσία παράδοσης των προϊόντων στο σπίτι με τη δυνατότητα πραγματοποίησης των παραγγελιών είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος που έχει δημιουργήσει. Στην Αθήνα υπάρχουν 32 σημεία πώλησης, εκ των οποίων 7 είναι καταστήματα «ΘΕΣγάλα συν», στη Λάρισα 18 σημεία πώλησης εκ των οποίων δύο είναι «ΘΕΣγάλα συν», ενώ στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 10 σημεία πώλησης, εκ των οποίων τα 9 είναι καταστήματα «ΘΕΣγάλα συν» με προϊόντα συνεταιρισμών πέραν των γαλακτοκομικών. Ο συνεταιρισμός δημιουργήθηκε το 2011 και σε αυτόν συμμετέχουν 70 αγελαδοτρόφοι-παραγωγοί με 35 μονάδες παραγωγής αγελαδινού γάλακτος σε Θεσσαλία και Μακεδονία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή