Ταϊλάνδη: Εως και τέσσερις μήνες ενδέχεται να μείνουν στη σπηλιά τα παιδιά και ο προπονητής τους (φωτογραφίες – βίντεο)

Ταϊλάνδη: Εως και τέσσερις μήνες ενδέχεται να μείνουν στη σπηλιά τα παιδιά και ο προπονητής τους (φωτογραφίες – βίντεο)

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζωντανά εντοπίστηκαν τα δώδεκα παιδιά και ο προπονητής τους, έπειτα από εννέα ημέρες, μέσα σε πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο η διαδικασία απεγκλωβισμού τους δεν είναι εύκολη και ο στρατός προειδοποιεί ότι μπορεί να περάσουν τέσσερις μήνες μέχρι να δουν ξανά το φως της ημέρας.

Και αυτό γιατί, είτε θα πρέπει να υποχωρήσουν τα νερά, γεγονός που δεν αναμένεται άμεσα, είτε να εκπαιδευτούν στην κατάδυση και να απεγκλωβιστούν με ασφάλεια.

Ομάδες διασωστών θα παραμείνουν με τα παιδιά και τον προπονητή τους για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι να καταφέρουν να διασχίσουν τα περίπου τρία χιλιόμετρα που τους χωρίζουν από την έξοδο.

«Θα τους πάμε τρόφιμα, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουν να φάνε, δεδομένου ότι δεν έχουν φάει τίποτα εδώ και μέρες. Θα στείλουμε και έναν γιατρό που ξέρει πώς να κάνει καταδύσεις», ανέφερε ο κυβερνήτης Ναρονγσάκ Οσοτανάκορν.

Ο Αυστραλός ειδικός επί των καταδύσεων σε σπήλαια, Πίτερ Ουόλφ, δήλωσε στην «Guardian» ότι σε αυτή τη φάση «η καλύτερη λύση είναι να τους αφήσουν εκεί που βρίσκονται». Και αυτό καθώς, όπως είπε, «το περιβάλλον μέσα στο σπήλαιο είναι πολύ υγρό και θα πρέπει να παραμείνουν ζεστοί και στεγνοί, να έχουν καθαρό πόσιμο νερό και τροφή».

Σημαντικός παράγοντας για την επιβίωσή τους είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, να έχουν καθαρό αέρα. Έτσι, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να τους παρασχεθούν ειδικές μάσκες αλλά και καταδυτικά ρούχα προκειμένου να τους προστατεύσουν από την υποθερμία.

Ταϊλάνδη: Εως και τέσσερις μήνες ενδέχεται να μείνουν στη σπηλιά τα παιδιά και ο προπονητής τους (φωτογραφίες – βίντεο)-1

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή