Πάντα διά πάσαν νόσον

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισως είναι η μοναδική σταθερά μου, ένας γιγάντιος γούνινος βράχος σε μια περίοδο διάχυτης αβεβαιότητας σε όλα τα επίπεδα. Τα βίντεο με πάντα. Νομίζω ότι δεν έχει περάσει από μπροστά μου βίντεο με πάντα που να μην έχω πατήσει το play. Τα τελευταία χρόνια πρέπει να έχω δει άπειρα πάντα να παίζουν, να σκαρφαλώνουν σε δέντρα και ανθρώπους, να κουτρουβαλιάζονται, να γίνονται μπάλες, να πίνουν γάλα από το μπιμπερό, να είναι εξωπραγματικά χαριτωμένα. Φυσικά πρόκειται για απειλούμενο είδος, οπότε μάλλον πρόκειται για τα ίδια και τα ίδια πάντα που απλώς κάνουν άλλα χαριτωμένα πράγματα. Και πάλι. Το θέαμα είναι τόσο σαγηνευτικό, τόσο ανακουφιστικό, τόσο εξωφρενικά γοητευτικό που απλώς δεν μπορώ να αντισταθώ. Θες να με ακινητοποιήσεις; Δείξε μου ένα βίντεο με ασπρόμαυρα χνουδωτά αρκούδια. Αν δηλαδή πρόκειται για κάποιο γιγάντιο πείραμα αποβλάκωσης του πληθυσμού, το κατανοώ και επιθυμώ να συνεχίσω.

Τρίδυμα πάντα που παίζουν, πάντα που παίζουν στο χιόνι, μικρά πάντα που παίζουν στην τσουλήθρα, ξαπλωμένο πάντα που χαλαρώνει στην πισίνα, πάντα που παίζει με ένα πλαστικό αλογάκι, πάντα που κάνουν σκανταλιές. Δηλαδή λυπηθείτε μας, κάπου έλεος. Αξιζαν όλα τα ξενύχτια και ο ιδρώτας των προγραμματιστών, αν σε αυτά χρωστάμε τις πλατφόρμες όπου ενδημούν τα πάντα. Δημιούργησαν έναν κόσμο όπου μπορεί να προχωράς αμέριμνος και να πεταχτεί μπροστά σου ένα πάντα που σκαρφαλώνει έναν κορμό. Να ’ναι καλά οι άνθρωποι.

Ειδικά κάποιες μέρες, τα πάντα είναι καλύτερα περίπου από τα… πάντα που θα δεις στο newsfeed σου. Χθες Κυριακή, για παράδειγμα, ένα γιγάντιο πάντα θα ήταν ιδανικό απάγκιο κατά τη θύελλα από αναρτήσεις για το υποτιθέμενο βάρος της Ηριάννας και τις υπερωρίες του Καρανίκα, τα fake news της ημέρας δηλαδή. Μόνο κάτι τόσο υπερβολικά συμπαθητικό θα μπορούσε να εξισορροπήσει τόση χολή. Οπως επίσης, αν χάζευες ένα βίντεο με ζημιάρικα αρκουδάκια, θα ήταν πιο εποικοδομητική ασχολία από την ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και το μπες – βγες του Ποταμιού. Ούτε τα πάντα μένουν για πολύ σε ένα σημείο, αλλά τουλάχιστον είναι ασπρόμαυρα, μοιάζει σαν να φοράνε μάσκα του Ζορό και θες όσο τίποτα να τα πάρεις αγκαλιά. Οσο για την είδηση ότι ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι «όταν έρθει η ώρα θα αποσυρθούμε από την κυβέρνηση», η απάντηση πρέπει να είναι άμεση, κοφτή και ξεκάθαρη: να πέσει το βίντεο με τα πάντα. Ε, μα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή