Ενα διαφορετικό μεταπτυχιακό για στελέχη επιχειρήσεων: Διαδραστικό, με ευέλικτο πρόγραμμα

Ενα διαφορετικό μεταπτυχιακό για στελέχη επιχειρήσεων: Διαδραστικό, με ευέλικτο πρόγραμμα

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς, με ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και καθημερινές αλλαγές στην αγορά εργασίας, με νέες τάσεις που έρχονται να ενσωματωθούν στις επιχειρήσεις αλλά σε συνδυασμό πάντα με τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις του -ανταγωνιστικού εργασιακού περιβάλλοντος, αδιαμφισβήτητα ένα είναι το όπλο στη φαρέτρα όσων επιθυμούν να ξεχωρίσουν: Η γνώση.

Εκεί δεν υπάρχει εξαίρεση. Η διαρκής επιμόρφωση, ακόμη και των ανώτερων και ανώτατων στελεχών των επιχειρήσεων είναι εκείνη που θα τους προσδώσει νέα ώθηση και δυναμική για την επόμενη πρόκληση, έτσι ώστε να προβούν στην επιθυμητή λύση που θα επιφέρει το πιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα για την επιχείρησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως παρατηρείται, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, μια εντεινόμενη επιστροφή στελεχών στις «τάξεις», προκειμένου να απορροφήσουν όλα τα νέα δεδομένα, τα νέα εξειδικευμένα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες εργασιακές προκλήσεις, σε ένα δύσκολα οικονομικό περιβάλλον,  ενώ ταυτόχρονα θα μπορέσουν να αναπτύξουν τις δικές τους, προσωπικές ικανότητες, αφομοιώνοντας όλα εκείνα που ένα εξειδικευμένο –πλέον κατάλληλα εναρμονισμένο με τις υψηλές απαιτήσεις, μεταπτυχιακό δίπλωμα μπορεί να τους προσφέρει.

Ενα διαφορετικό μεταπτυχιακό για στελέχη επιχειρήσεων: Διαδραστικό, με ευέλικτο πρόγραμμα-1

Έτσι, οι σπουδές σε επίπεδο Executive MBA καθίστανται ως ιδανική επιλογή παρέχοντας επικαιροποιημένη γνώση σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων ενώ την ίδια ώρα δίνουν έμφαση στην ενδυνάμωση των λεγόμενων «soft skills». Το  Alba Executive MBA, πιστοποιημένο από το ΑΜΒΑ, απευθύνεται σε διευθυντικά στελέχη που επιθυμούν να κάνουν το επόμενο βήμα λαμβάνοντας απάντηση στους προβληματισμούς τους ενώ την ίδια ώρα θα μπορούν να παρατηρούν την εξέλιξη από τον τρόπο που όλα όσα αφομοιώνουν θα μετατρέπονται σε πράξη στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Τέσσερις στρατηγικές ενότητες

Δεν είναι, λοιπόν, ένα ακόμη μεταπτυχιακό. Και αυτό είναι που το κάνει να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. Δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό αλλά στο 1%-3% των στελεχών επιχειρήσεων, δηλαδή σε όλους εκείνους που καλούνται να επιφέρουν την ανανέωση και την ανάπτυξη στις εταιρείες τους, εστιάζοντας την ίδια ώρα στις δικές τους ανάγκες.

Με σύγχρονη δομή, το μεταπτυχιακό δίπλωμα ξετυλίγεται μέσα από τέσσερις στρατηγικές θεματικές ενότητες, τις «Προκλήσεις του Διεθνούς Περιβάλλοντος», τις «Θεμελιώδεις Λειτουργίες της Μάνατζμεντ», την «Ανάπτυξη Προσωπικών και Οργανωσιακών Δεξιοτήτων» και την «Στρατηγική Ανανέωσης της Επιχείρησης».

Επιπροσθέτως, προσφέρει ένα περιεκτικό  και εξατομικευμένο πρόγραμμα  καλλιέργειας δεξιοτήτων ηγεσίας που βασίζεται  σε coaching, 360-degree αξιολόγηση, ανάπτυξη της ευθυκρισίας, εξάσκηση δεξιοτήτων επιρροής και διαπραγμάτευσης, και δεξιότητες επικοινωνίας, με στόχο κάθε στέλεχος να μετατραπεί σε ηγέτη στην επιχείρηση για την οποία εργάζεται.

Εξοικείωση  με εργαλεία καινοτομίας που αγκαλιάζουν την τεχνολογία, τις εσωτερικές διεργασίες, το μάρκετινγκ, την κουλτούρα, και το επιχειρηματικό μοντέλο και προετοιμασία των στελεχών για τη στρατηγική διαχείριση της αλλαγής, είναι μόνο μερικά απ’ όλα εκείνα που προσφέρονται και μπορούν να πείσουν ακόμη και εκείνους που διστάζουν, να προβούν σε μια δεύτερη σκέψη.

Ας σημειωθεί, πάντως,  ότι δίνεται ιδιαίτερη σημασία και στο γεγονός πως τα στελέχη θα βρίσκονται με άλλα που θα έχουν παρόμοιες εμπειρίες διοίκησης, ενώ μέσα από την ανταλλαγή απόψεων μπορεί να επιτευχθεί  η σύνθεση μίας νέας ιδέας και η διεύρυνση του τρόπου σκέψης τους, που έχουν σαν κοινή συνισταμένη την εφαρμογή τους στην επιχείρηση που καλούνται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Ενα διαφορετικό μεταπτυχιακό για στελέχη επιχειρήσεων: Διαδραστικό, με ευέλικτο πρόγραμμα-2

Ευέλικτο πρόγραμμα, διαδραστική μέθοδος

Με βασική μέριμνα τον πολύ περιορισμένο χρόνο των συμμετεχόντων, τα μαθήματα του Alba Executive MBA διεξάγονται στην αγγλική γλώσσα, δύο σαββατοκύριακα ανά μήνα, με συνολική διάρκεια τους 22 μήνες.

Αξίζει να τονιστεί πως οι καθηγητές του προγράμματος προέρχονται από πανεπιστήμια, όπως το Harvard, το Wharton, το LBS και το INSEAD, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εκπαιδευτικό ταξίδι στο εξωτερικό.

Η μέθοδος είναι διαδραστική και περιλαμβάνει σύντομες διαλέξεις σε στρατηγικά ζητήματα και επίκαιρα ακαδημαϊκά εργαλεία, συζήτηση σε case studies, ασκήσεις προσομοίωσης και ομαδικές εργασίες εφαρμογής της θεωρίας μέσα στην τάξη.

Για το τέλος κρατήσαμε το τελευταίο πειστήριο: Η αξιολόγηση θα στηριχθεί σε ατομικές εργασίες εφαρμογής της γνώσης στην εταιρεία, όχι σε γραπτές εξετάσεις στο θρανίο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή