Τραμπ: Οι συνομιλίες με την Πιονγκγιάνγκ «πηγαίνουν καλά»

Τραμπ: Οι συνομιλίες με την Πιονγκγιάνγκ «πηγαίνουν καλά»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως οι συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου «πηγαίνουν καλά» και τα έβαλε μ' αυτούς που εξέφρασαν αμφιβολίες για την πρόοδο αυτών των διαβουλεύσεων.

«Πολλές καλές συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα πηγαίνουν καλά! Στο διάστημα αυτό, όχι Εκτοξεύεις Πυραύλων ούτε Πυρηνικές Δοκιμές εδώ και 8 μήνες. Ολη η Ασία είναι ενθουσιασμένη. Μόνο το Κόμμα της Αντιπολίτευσης, που περιλαμβάνει τα Fake News, παραπονιέται. Αν δεν ήμουν εδώ, θα ήμασταν τώρα σε Πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα!», έγραψε ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

 

 

Ο Aμερικανός πρόεδρος συνάντησε τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Η ιστορική χειραψία τους δεν έχει προς το παρόν οδηγήσει ούτε σε κάποιο χρονοδιάγραμμα ούτε στις ακριβείς διαδικασίες για τη διάλυση του βορειοκορεατικού πυρηνικού οπλοστασίου, όμως ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα μεταβεί από τις 5 ως τις 7 Ιουλίου στη Βόρεια Κορέα για να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου.

Τις τελευταίες ημέρες, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα διάφορες ανώνυμες πηγές ανέφεραν πως οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαθέτουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Βόρεια Κορέα θα επιχειρήσει να κρύψει ένα μέρος του πυρηνικού οπλοστασίου της.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε χθες Δευτέρα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτά τα δημοσιεύματα.

«Πιστεύω πως έχουν συμβεί ορισμένα πράγματα. Πρώτον, δεν παρακολουθήσαμε κάποια εκτόξευση πυραύλου στη διάρκεια των οκτώ τελευταίων μηνών», δήλωσε η Σάρα Σάντερς αναφερόμενη στην προηγούμενη στάση της Βόρειας Κορέας, η οποία πραγματοποιούσε δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή