Στα προημιτελικά η Σουηδία, 1-0 την Ελβετία

Στα προημιτελικά η Σουηδία, 1-0 την Ελβετία

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το «επαγγελματικό» 1-0, η Σουηδία του Μάρκους Μπεργκ ξεπέρασε το εμπόδιο της Ελβετίας και πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 24 χρόνια.

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην προσέφερε κάποιο γκολ… αλλά και οι δύο ομάδες δημιούργησαν πολλές καλές ευκαιρίες για να προηγηθούν καθώς απείλησαν από επτά φορές η κάθε μία. Μπορεί η Ελβετία να είχε την κατοχή της μπάλας (65%), όμως η Σουηδία έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τα σουτ του Μπεργκ. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού έχει σημειώσει 13 τελικές στο φετινό Μουντιάλ αλλά δεν έχει σημειώσει ούτε ένα γκολ. Στην συγκεκριμένη λίστα… βρίσκεται πρώτος.

Στο όγδοο λεπτό του αγώνα, ο Σουηδός βρέθηκε σε πολύ καλή θέση στο ύψος του πέναλτι από τα δεξιά αλλά το σουτ που έκανε με το δεξί ήταν πολύ άστοχο. Μόλις ένα λεπτό αργότερα είχε και δεύτερη ευκαιρία για το 1-0 αλλά το σουτ του κόντραρε στον Ακάντζι. Ο Εκνταλ πήρε το «ριμπάουντ», βρέθηκε σε καλή θέση αλλά το σουτ που έκανε στην κίνηση πέρασε άουτ.

Στο 28’ ο Μπεργκ ξανά βρέθηκε σε καλή θέση για γκολ, έκανε το σουτ από την μεγάλη περιοχή αλλά ο Ζόμερ του είπε ξανά «όχι». Για το υπόλοιπο του ημιχρόνου, η Ελβετία ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, ενώ στο 38’ λίγο έλειψε να σκοράρει με το σουτ του Τζεμαϊλί. 

Στο β’ μέρος οι δύο ομάδες προστάτεψαν την εστία τους και δεν ήθελαν να ρισκάρουν και να δεχθούν γκολ, όμως στο 66’ η Σουηδία εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που της δόθηκε και με την βοήθεια της τύχης σκόραρε με τον Φόρσμπεργκ. Ο παίκτης της Λειψίας σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Ακάντζι, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Για τα επόμενα 15 λεπτά, η Ελβετία δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Όλσεν παρά το γεγονός πως έψαχνε τρόπο να διασπάσει την άμυνα των Σουηδών. Στο 79’ «πάτησε» την περιοχή της Σουηδίας όμως ο Γκράνκβιστ απομάκρυνε την μπάλα προτού οι Ελβετοί γίνουν επικίνδυνοι.

Τέλος, η Ελβετία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων είχε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση. Ύστερα από την σέντρα του Ροντρίγκεθ, ο Σεφέροβιτς πήρε την κεφαλιά αλλά ο Όλσεν μπλόκαρε και κράτησε το «μηδέν».

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Αντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (82΄ Κραφτ), Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Έκνταλ, Μπεργκ (90΄ Τέλιν), Φόρσμπεργκ (82΄ Όλσον), Σβένσον, Κλάεσον, Τοϊβόνεν,

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ακάντζι, Λανγκ, Τζάκα, Μπεχράμι, Ροντρίγκες, Ζούμπερ (73΄ Εμπολό), Τζεμαϊλί (73΄ Σεφέροβιτς), Ντρμιτς, Τζουρού, Σακίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή