ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Καμμένου σε Κοτζιά για το Σκοπιανό

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2019» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Αναφορικά με την συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο κ. Καμμένος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι «για να έρθει η συμφωνία στη Βουλή θα πρέπει να γίνουν εκλογές στα Σκόπια για να εκλεγεί νέος πρόεδρος, δημοψήφισμα. Και κατόπιν θα έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή». «Θεωρώ ότι όλη αυτή η διαδικασία θα κρατήσει πάνω από δύο χρόνια» πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε την εκτίμησή του ότι η συμφωνία αυτή δεν πρόκειται να έλθει στην Βουλή προς κύρωση, διότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή, τελικά, στην γειτονική χώρα.
«Δεν πρόκειται να βρεθεί Αλβανός που να δεχθεί ότι είναι πολίτης ενός αμιγώς σλαβικού κράτους», σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ιβάνοφ, έχει απορρίψει την συμφωνία.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα επιτρέψει η συμφωνία αυτή να έρθει με 151 ψήφους ενώ τόνισε:

«Στηρίζω τον Αλέξη τον Τσίπρα, στηρίζω αυτή την κυβέρνηση μέχρι τέλους. Πιστεύω ότι δεν θα γίνουν τίποτα από όλα αυτά, αλλά εάν γίνουν όλα και πάμε στους 151, πρέπει να λειτουργήσω σαν βαλβίδα ασφαλείας».

Αναφορικά με τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «είναι άριστες» και πρόσθεσε ότι είναι περήφανος που βρίσκεται «σ’ αυτή την κυβέρνηση που βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ότι η κύρωση της συμφωνίας δεν απαιτεί 180 ψήφους, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «προσωπικές απόψεις».

Πρόσθεσε επίσης ότι όταν ο κ. Κοτζιάς λειτουργεί ως υπουργός Εξωτερικών, δεν εκφράζει προσωπικές απόψεις, αλλά λειτουργεί ως υπουργός Εξωτερικών μίας κυβέρνησης συνεργασίας.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ