Η Αγγλία στα προημιτελικά επικρατώντας της Κολομβίας στα πέναλτι

Η Αγγλία στα προημιτελικά επικρατώντας της Κολομβίας στα πέναλτι

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αγγλία θα βρεθεί στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού επικράτησε με 4-3 (1-1 ο κανονικός αγώνας) στη διαδικασία των πέναλτι της μαχητικής Κολομβίας και πλέον θα αντιμετωπίσει της Σουηδία.

Ο Σάουθγκεϊτ παρέταξε τα «λιοντάρια» με ενισχυμένο κέντρο σε 3-5-1-1, αλλά και ο Πέκερμαν, παρότι δεν είχε στη διάθεσή του τον Χάμες Ροντρίγκες, κατέβασε την ομάδα του με 4-3-3. Η Αγγλία μπήκε πιο ζωηρή στο ματς και στο 16’ ο Κέιν είχε κεφαλιά που πέρασε άουτ. Η Κολομβία παρότι ένιωθε πίεση, δεν απειλήθηκε ιδιάιτερα και μάλιστα έψαχνε κενά για να αντεπιτεθεί, χωρίς αποτέλεσμα όμως αφού η απώλεια του Ροντρίγκες ήταν εμφανής. Τα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα κυριάρχησαν στο α’ μέρος.

Στο β’ μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν περιμένοντας η μία την άλλη αφού ο χρόνος ήταν λιγότερος και κάποιο γκολ θα ήταν δύσκολο να απαντηθεί. Στο 54’ όμως ο Κάρλος Σάντσες ανέτρεψε καθαρά τον Κέιν στην περιοχή και ο Μαρκ Γκάιγκερ καταλόγισε πέναλτι. Ο Αγγλος επιθετικός ευστόχησε (57’) και η Αγγλία πήρε προβάδισμα το οποίο διατήρησε σχετικά εύκολα αφού η Κολομβία δε μπορούσε να αναπτυχθεί με αξιώσεις, ενώ έγινε πιο νευρική τόσο στα μαρκαρίσματά της όσο και στο παιχνίδι της.

Στο 81’ ο Μπάκα έκλεψε τη μπάλα από τον Γουόκερ, τροφοδότησε σε πλεονεκτική θέση τον Κουαδράδο αλλά ο χαφ της Γιουβέντους σούταρε απελπιστικά άουτ. Η Κολομβία απείλησε ξανά στο 85’ με κεφαλιά του Φαλκάο (άουτ) και στο 90’+3’ ο Πίκφορντ έκανε την απόκρουση της διοργάνωσης σε σουτ του Ουρίμπε. Στο κόρνερ που ακολούθησε ο Μίνα πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Αγγλο τερματοφύλακα και τον Τρίπιερ που δε μπόρεσε να διώξει πάνω στη γραμμή. Το 1-1 έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση.

Η Κολομβία με την ψυχολογία στα ύψη και με την αποδιοργάνωση της Αγγλίας λόγω του σοκ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις, μπήκε ξανά δυναμικά στο γήπεδο και στο 101’ και στο 104’ δημιούργησε δύο φάσεις με τους Μπάκα και Φαλκάο.

Στο δεύτερο 15λεπτο της παράτασης η Κολομβία ήταν αυτή που έδειχνε ότι πιστεύει στην πρόκριση, είχε ξανά τον έλεγχο και παρότι πιο άτεχνη από την Αγγλία κράτησε τα «λιοντάρια» σε παθητικό ρόλο. Στο 112’ ο Ρόουζ σούταρε από καλή θέση, πλάγια αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Οσπίνα. Η Αγγλία αναθάρρησε και απείλησε ξανά ένα λεπτό μετά με κέρδος ένα κόρνερ και με τον Ντάιερ να πιάνει ολομόναχος κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα απελπιστικά άουτ.

Ετσι, για τρίτη φορά στη φάση των «16» η πρόκριση κρίθηκε από το σημείο του πέναλτι. Η Κολομβία εκτέλεσε πρώτη με τον Φαλκάο που νίκησε τον Πίκφορντ. Ο Κέιν απάντησε, ο Κουαδράδο σκόραρε κι αυτός με ακόμη ένα δυνατό πέναλτι, όπως και ο Ράσφορντ με τον ίδιο τρόπο. Ο Λουίς Μουριέλ έδωσε ξανά προβάδισμα στην Κολομβία με τεχνικό πλασε, αλλά ο Χέντερσον νικήθηκε από τον Οσπίνα. Ο Ουρίμπε σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Πίκφορντ, ο Τρίπιερ σημείωσε το 3-3, όμως ο Αγγλος τερματοφύλακας σταμάτησε τον Μπάκα με σπουδαία επέμβαση και ο Ντάιερ έστειλε την Αγγλία στους «8».

Κολομβία (Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας (115' Κ. Ζαπάτα), Μίνα, Ντ. Σάντσες, Μοχίκα, Μπάριος, Κ. Σάντσες (79' Ουρίμπε), Λέρμα (61' Μπάκα), Κιντέρο (88' Μουριέλ), Κουαδράδο, Φαλκάο

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Τρίπιερ, Γουόκερ (113' Ράσφορντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Γιανγκ, Χέντερσον, Ντέλε Αλί (81' Ντάιερ), Λίνγκαρντ, Στέρλινγκ (88' Βάρντι), Κέιν

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή