Στα άκρα η σύγκρουση ΚΙΝΑΛ – Γ. Ραγκούση

Στα άκρα η σύγκρουση ΚΙΝΑΛ – Γ. Ραγκούση

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστική ρήξη μεταξύ ΚΙΝΑΛ και Γιάννη Ραγκούση επήλθε μετά τη χθεσινή διπλή επίθεση που εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός απευθείας στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, οδηγώντας τη σχέση των δύο πλευρών στα άκρα. Ο κ. Ραγκούσης το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, άσκησε δριμεία κριτική στην πρόεδρο του κόμματος, λέγοντας πως η κ. Γεννηματά απομακρύνεται από την ιστορική βάση της παράταξης, ακολουθώντας «την πολιτική Μητσοτάκη». Στο ίδιο δηκτικό ύφος, πρόσθεσε πως η πρόεδρος του Κινήματος «δεν έχει λευκή επιταγή», επικαλούμενος το ποσοστό 42% που πήρε στις εσωκομματικές εκλογές. Αντιστρέφοντάς το, υπογράμμισε πως «ένα 58% δεν την ψήφισε». Η απάντηση ήταν άμεση. Μέσω του εκπροσώπου Παύλου Χρηστίδη, η Χαρ. Τρικούπη σχολίασε πως «εδώ και καιρό στο Κίνημα Αλλαγής δεν ασχολούμαστε με τον κ. Ραγκούση όπως και εκείνος δεν ασχολείται με το Κίνημα Αλλαγής», τοποθετώντας τον ουσιαστικά εκτός κόμματος.

Ο κ. Χρηστίδης πρόσθεσε ακόμα πως ο κ. Ραγκούσης «έχει κάνει την επιλογή του και συμπεριφέρεται ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ». Αυτή η τελευταία φράση, σύμφωνα με πληροφορίες, ενόχλησε σφόδρα τον πρώην υπουργό, με συνομιλητές του να λένε πως επρόκειτο για «ακρότητα». Αυτός προφανώς ήταν και ο λόγος που ο κ. Ραγκούσης επανήλθε με ακόμα πιο επιθετική διάθεση. Συγκεκριμένα με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε: «Αγαπητή Φώφη, απαντώντας στην ανακοίνωσή σου θα ήθελα σε παρακαλώ να κατανοήσεις ότι δεν συμπεριφέρομαι ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ, στο οποίο παραμένω, ο οποίος απλώς αρνούμαι να με καταστήσεις κι εμένα υπάλληλο του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και υπεργολάβο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη». Η νέα επίθεση στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, όπως ήταν λογικό πυροδότησε σενάρια διαγραφής του. Πηγές της Χαρ. Τρικούπη σχολίαζαν στην «Κ» πως τέτοιο ενδεχόμενο δεν υφίσταται, καθώς ο κ. Ραγκούσης «είναι εδώ και καιρό εκτός κόμματος», παραπέμποντας στη δήλωση Χρηστίδη. Την άποψη αυτή δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο πρώην υπουργός, ο οποίος δηλώνει σε κάθε τόνο πως είναι μέλος της ΚΠΕ του κόμματος και εκφράζει τις απόψεις του.

Την ίδια ώρα, η κ. Γεννηματά, συνεχίζοντας το πρόγραμμά της, είχε συνάντηση με τον επίτροπο Οικονομικών Yποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Πιερ Μοσκοβισί. Στη σκιά των δηλώσεων του κ. Μοσκοβισί για «μη άκαμπτες δεσμεύσεις» όσον αφορά τις περικοπές συντάξεων, η κ. Γεννηματά ζήτησε να μην υπάρξει κόψιμο, προσθέτοντας πως είναι αναγκαίο «η Επιτροπή να ξεκαθαρίσει τη θέση της άμεσα ώστε να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση να παίζει πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των συνταξιούχων». Η κ. Γεννηματά, πάντως, δεν έδειξε φειδώ στην κριτική της, καθώς με το πέρας της συνάντησης σημείωσε πως «ο κ. Μοσκοβισί φεύγει, εμείς όμως μένουμε με τη θηλιά στον λαιμό, με μνημόνιο διαρκείας», προσθέτοντας πως έθεσε στον Ευρωπαίο αξιωματούχο το θέμα της «αναιμικής ελάφρυνσής του χρέους» που ναρκοθετεί την ανάπτυξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή