Καταπονημένα αλλά χαμογελαστά τα παγιδευμένα παιδιά σε νέο βίντεο

Καταπονημένα αλλά χαμογελαστά τα παγιδευμένα παιδιά σε νέο βίντεο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλά στην υγεία τους δηλώνουν τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους που εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένα εδώ και μία εβδομάδα σε πλημμυρισμένη σπηλιά στη βόρεια Ταϊλάνδη.

Σε νέο βίντεο που δημοσιοποίησε το Βασιλικό Ναυτικό της χώρας, τα παιδιά λένε τα ονόματά τους στην κάμερα ένα προς ένα, ενώ η κάμερα καταγράφει και έναν Ταϊλανδό δύτη που βρίσκεται μαζί τους.

Τα παιδιά εμφανίζονται κάποιες στιγμές να χαμογελούν ενώ απαντούν στις ερωτήσεις του βατραχανθρώπου των ειδικών μονάδων του Ταϊλανδέζικου ναυτικού.

Τα περισσότερα είναι σκεπασμένα με θερμαντικές κουβέρτες.

Το βίντεο, διάρκειας ενός λεπτού, μαγνητοσκοπήθηκε την Τρίτη και δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Τετάρτης.

Για τον απεγκλωβισμό των παιδιών θα χρειαστεί  η συνεργασία αρκετών ειδικών, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Πρόυοιτ Γουόνγσουάν καθώς τα «ρεύματα του νερού είναι ισχυρά και οι δίοδοι στενές».

Μαθήματα καταδύσεων

Τώρα μαθαίνουμε στα παιδιά  να κολυμπούν και να καταδύονται, προσθέτοντας ότι αν η στάθμη του νερού υποχωρήσει και η ροή εξασθενήσει, τότε ο απεγκλωβισμός τους μπορεί να γίνει γρήγορα.

Τα παιδιά εμφανίζονται να έχουν καλή διάθεση, να μην έχουν χάσει το κουράγιο τους  και κάποιες στιγμές χαμογελούν.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα τα παιδιά λένε το όνομά τους και χαιρετούν προς την κάμερα κλίνοντας το κεφάλι και ενώνοντας μπροστά στο στήθος τα χέρια τους με τον παραδοσιακό ταϊλάνδέζικο χαιρετισμό «wai».

Ένας από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές  εμφανίζεται να φορά τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας  ενώ ένας άλλος τη φανέλα της Τσέλσυ.

Οι διασώστες αντιμετωπίζονται σαν ήρωες στην Ταϊλάνδη και οι αρχές επιμένουν ότι όλοι εργάζονται για να απεγκλωβιστούν τα παιδιά το συντομότερο δυνατό «μόνον όμως όταν αυτό θα είναι απολύτως ασφαλές».

«Δεν θα βγουν και οι 13 μεμιάς. Όποιος είναι έτοιμος να βγει, θα βγει πρώτος», εκτιμούν οι υπεύθυνοι.

Αυτό που ερευνάται, πλέον, είναι ο έλεγχος της στάθμης των υδάτων και η πρόγνωση για την πορεία των βροχοπτώσεων. Έως  αργά το βράδυ της Τρίτης, από το σπήλαιο είχαν απαντληθεί περίπου 120 εκατομμύρια λίτρα νερού

Οι αρχές διέψευσαν επίσης το ενδεχόμενο η επιχείρηση διάσωσης να διαρκέσει έως και τέσσερις μήνες. Ωστόσο οι προετοιμασίες και τα εφόδια που έχουν προϋπολογιστεί αφορούν περίπου τέτοια χρονική περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή