Παραπέμπει στη Δικαιοσύνη το Δ.Σ. της Folli Follie η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Παραπέμπει στη Δικαιοσύνη το Δ.Σ. της Folli Follie η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληραίνει τη στάση της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέναντι στη Folli Follie, με κύκλους της Αρχής να αναφέρουν ότι έχει ληφθεί η απόφαση για παραπομπή στη Δικαιοσύνη των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης για χειραγώγηση αγοράς. Η απόφαση αυτή ελήφθη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πριν από περίπου ένα μήνα, όταν και είχε αποφασιστεί η μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για μη παροχή στοιχείων εκ μέρους της Folli Follie. Η Αρχή, παράλληλα, έστειλε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα για διαχειριστικό έλεγχο στην εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατηγορεί τη Folli Follie για χειραγώγηση της αγοράς μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων, τη στιγμή που η εταιρεία δεν έχει δώσει ακόμη απαντήσεις σχετικά με τα ταμειακά της διαθέσιμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εισηγμένη έχει λάβει δικαίωμα ακρόασης έως την Παρασκευή 6 Ιουλίου για να παρουσιάσει τις θέσεις της μέσω υπομνήματος. Οπως αναφέρουν κύκλοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πάντως, η Folli Follie αναμένεται την Παρασκευή να ζητήσει, όπως έχει δικαίωμα σύμφωνα με τον νόμο, και να λάβει ολιγοήμερη παράταση μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η κατηγορία της Αρχής για χειραγώγηση της αγοράς στηρίζεται στο άρθρο 7 του νόμου 3340/2005 (παράγραφος δ) για την προστασία της κεφαλαιαγοράς από πράξεις προσώπων που κατέχουν προνομιακές πληροφορίες, το οποίο αναφέρει πως συμπεριφορά που συνιστά χειραγώγηση της αγοράς αποτελεί «η διάδοση ψευδών, ανακριβών ή παραπλανητικών πληροφοριών από μέλη του διοικητικού συμβουλίου εταιρειών, μέσω των ετήσιων ή περιοδικών οικονομικών καταστάσεων, των ενημερωτικών δελτίων ή άλλων δημοσιευμάτων».

Στην περίπτωση που οι απαντήσεις της Folli Follie δεν κριθούν ικανοποιητικές, θα επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις, όπως ορίζει ο νόμος, και η υπόθεση θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Οπως αναφέρουν νομικές πηγές, με βάση τον νόμο 4443/2016 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρέπει να υποβάλει στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών μηνυτήρια αναφορά με την οποία ανακοινώνεται η τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης του συγκεκριμένου νόμου από τη Folli Follie, καθώς και κάθε άλλης συναφούς αξιόποινης πράξης η οποία διώκεται αυτεπαγγέλτως από τον νόμο.

Εντείνεται η κρίση

Οι εξελίξεις δείχνουν όλο και περισσότερο ότι η Folli Follie δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στην κρίση και δημιουργεί, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, συνθήκες για έρευνα και «πάγωμα» των λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας είτε από τους οικονομικούς εισαγγελείς είτε και από την Αρχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή