Σε ισχύ από 6ης Ιουλίου οι κινεζικοί δασμοί στα αμερικανικά προϊόντα

Σε ισχύ από 6ης Ιουλίου οι κινεζικοί δασμοί στα αμερικανικά προϊόντα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δασμοί σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 34 δισ. δολαρίων, τους οποίους απειλεί να επιβάλει η Κίνα, θα τεθούν σε ισχύ με το που θα ξεκινήσει η 6η Ιουλίου, δήλωσε στο Reuters άτομο με γνώση του θέματος, εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων στο εμπόριο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Η Ουάσινγκτον έχει πει ότι θα επιβάλει δασμούς σε κινεζικές εξαγωγές 34 δισ. δολαρίων στις 6 Ιουλίου και το Πεκίνο έχει δεσμευθεί να ανταπαντήσει την ίδια ημέρα.

Ωστόσο, η διαφορά των 12 ωρών δίνει προβάδισμα στο Πεκίνο σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη ώρα εφαρμογής του μέτρου.

«Τα μέτρα μας θα είναι ισοδύναμα, και αυτό σημαίνει ότι εάν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν στις 6 Ιουλίου, ξεκινάμε και εμείς στις 6 Ιουλίου», δήλωσε η πηγή στο Reuters. «Η ώρα εφαρμογής για όλες τις πολιτικές αρχίζει τα μεσάνυχτα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να κλιμακώσει την εμπορική διαμάχη, με δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας έως 400 δισεκ. δολαρίων, εάν το Πεκίνο ανταπαντήσει στους αμερικανικούς δασμούς που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή