Αιχμές Βενιζέλου κατά Μοσκοβισί: Η Κομισιόν να μην ενθαρρύνει τον εθνικολαϊκισμό

Αιχμές Βενιζέλου κατά Μοσκοβισί: Η Κομισιόν να μην ενθαρρύνει τον εθνικολαϊκισμό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικριτικός για συγκεκριμένες τοποθετήσεις του επιτρόπου Μοσκοβισί κατά το διήμερο της επίσκεψής του στην Ελλάδα ήταν ο Ευ. Βενιζέλος που σχολίασε επίσης δηκτικά τις δηλώσεις Καμμένου για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ερωτηθείς (ρ/σ 9,84) για τα σχόλια του κ. Μοσκοβισί, ο κ Βενιζέλος ανέφερε:

«Αυτό το οποίο δημιουργεί πρόβλημα και πρέπει ο κ. Moscovici να το σκεφθεί πάρα πολύ σοβαρά, και η Επιτροπή ως όργανο να το σκεφθεί, υπό τον κ. Junger, είναι εάν η Επιτροπή έχει μέσα στις αρμοδιότητές της την ενθάρρυνση και την τροφοδότηση του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και του ακραίου εθνικολαϊκισμού στα κράτη μέλη ή αν αποστολή της είναι να ανακόπτει αυτά τα φαινόμενα

Οσον αφορά τις δηλώσεις Καμμένου ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία για το Μακεδονικό και ότι θα περιμένει τη συζήτηση στη Βουλή για να την καταψηφίσει, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε:

Ο κ. Καμμένος γελοιοποιεί τα πάντα, γελοιοποιεί το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης, γελοιοποιεί ένα εθνικό θέμα, όπως είναι το ζήτημα των σχέσεών μας με τα Σκόπια και, βεβαίως, γελοιοποιεί και το ρόλο του ως κυβερνητικού εταίρου και Υπουργού Άμυνας, διότι η συμπεριφορά αυτή είναι μία συμπεριφορά που αντιβαίνει στην κοινή λογική και ισοπεδώνει τα πάντα. Δεν μας επιτρέπει να έχουμε πια κανένα σοβαρό κριτήριο για την αξιολόγηση των πολιτικών συμπεριφορών, γιατί όλα έχουν γίνει, πραγματικά, κενά περιεχομένου».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή