Τζανακόπουλος: «Δεν υπάρχει συνταγματική επιταγή για 180 – Η πρόταση Καμμένου θα συζητηθεί όταν έρθει η ώρα»

Τζανακόπουλος: «Δεν υπάρχει συνταγματική επιταγή για 180 – Η πρόταση Καμμένου θα συζητηθεί όταν έρθει η ώρα»

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υφίσταται τέτοια συνταγματική επιταγή, ωστόσο όταν έρθει η ώρα η πρόταση Καμμένου θα συζητηθεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου σε ερώτηση για το ποια είναι η θέση του πρωθυπουργού για την ψήφιση της συμφωνίας για το Σκοπιανό από 180 βουλευτές, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«To ελληνικό Σύνταγμα ορίζει ότι ανάγκη για υπερψήφιση οποιασδήποτε διεθνούς συμφωνίας με 180 ψήφους υπάρχει μόνο όταν παραχωρούνται αρμοδιότητες της κυβέρνησης ή αρμοδιότητες που απονέμει το Σύνταγμα σε πολιτειακά όργανα σε διεθνείς οργανισμούς. Εδώ δεν έχουμε μια τέτοια περίπτωση επομένως δεν υφίσταται μια τέτοια συνταγματική επιταγή. Από εκεί και πέρα η πρόταση του κ. Καμμένου η οποία είναι μια πολιτική πρόταση θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και διαβούλευσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ώστε όταν έρθει η ώρα να παρθούν οι απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος. 

Αναφερόμενος στο θέμα της οικονομίας είπε ότι «είναι πλέον σαφές, ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Απαλλαγμένη από διαρκείς και – πολλές φορές, παράλογους εξωτερικούς καταναγκασμούς. Σε αυτή τη νέα εποχή δεν εισέρχεται πανηγυρίζοντας. Αλλά οργανώνοντας την επόμενη μέρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα πολιτικές δυνάμεις και επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν επενδύσει την ύπαρξή τους στην ανακύκλωση της κρίσης και σε όλα αυτά που, κατ’ αυτούς, μπορούσαν να συνεχίζονται υπό τη διαρκή επίκληση των εξωτερικών καταναγκασμών και της εκτάκτου ανάγκης», συμπλήρωσε επιπροσθέτως.

Επίθεση σε ΝΔ

«Οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος της περιόδου 2010-2014, βρίσκονται αυτές τις μέρες σε πανικό καθώς βλέπουν ότι το καταστροφολογικό τους αφήγημα έχει την ίδια ημερομηνία λήξης με τα μνημόνια» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπολύοντας επίθεση στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη.

Παράλληλα επιτέθηκε με δηκτικά σχόλια και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πανικού τους αποτελεί η χθεσινή τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Χατζηδάκη από το βήμα της Βουλής. Ο κ. Χατζηδάκης, θυμωμένος από τη σκληρή γι’ αυτόν πραγματικότητα που περιέγραφε ο επίτροπος Μοσκοβισί, έσπευσε να του επιτεθεί.Στην ίδια λογική με τον κ. Χατζηδάκη και με την ίδια αμηχανία, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε και αυτός να κάνει παρατήρηση στον επίτροπο Μοσκοβισί που κατεδάφισε το αντιπολιτευτικό του αφήγημα και στέρησε το άλλοθι από το βαθειά αντικοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ.Το πρόγραμμα που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης για την Ελλάδα θα μείνει στα χαρτιά. Ο ελληνικός λαός πέρασε πολλά και δεν πρόκειται να επιτρέψει στο πολιτικό τερατούργημα της ΝΔ να γυρίσει τη χώρα στις εποχές της οικονομικής καθίζησης και της κοινωνικής απελπισίας».

Τόνισε δε ότι η ΝΔ επιθυμεί την περικοπή των συντάξεων. «Η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Θέλει την περικοπή των συντάξεων».

Όπως σημείωσε, «με την ίδια αμηχανία ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε και αυτός να κάνει παρατήρηση στον επίτροπο που κατεδάφισε το αντιπολιτευτικό του αφήγημα, αλλά στέρησε και το άλλοθι για το βαθιά αντικοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή