Ρουμανία: «Νεκρός» 63χρονος κατάφερε τελικά να πείσει τους δικαστές ότι είναι ζωντανός

Ρουμανία: «Νεκρός» 63χρονος κατάφερε τελικά να πείσει τους δικαστές ότι είναι ζωντανός

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Ρουμάνος που δεν είχε καταφέρει να πείσει τους δικαστές ότι είναι ζωντανός, τελικά κατάφερε να δικαιωθεί, αποδεικνύοντας το αυτονόητο, δύο χρόνια αφού η σύζυγός του είχε δηλώσει τον θάνατό του, έγινε σήμερα γνωστό από δικαστική πηγή.

Τον Μάρτιο, δικαστήριο του Βάσλουι, στη βορειοανατολική Ρουμανία, προέβη σε μία πρωτοφανή δικαστική απόφαση, αρνούμενο να ακυρώσει το πιστοποιητικό θανάτου του 63χρονου Κονσταντίν Ρέλιου, παρά το γεγονός ότι εκείνος παρουσιάστηκε ενώπιον των δικαστών.

Το δικαστήριο δεν εξήγησε τους λόγους που το οδήγησαν να απορρίψει το αίτημα του Ρέλιου, όμως σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, είχε υποβληθεί εκτός προθεσμίας.

Αρνούμενος να αποδεχθεί το καθεστώς του «ζωντανού- νεκρού», ο 63χρονος υπέβαλε νέο αίτημα το οποίο τελικά έγινε δεκτό από δικαστήριο του Μπάρλαντ, τη γενέτειρά του.

Εντούτοις, θα πρέπει να περιμένει ακόμη ένα μήνα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι είναι ζωντανός, καθώς στο διάστημα αυτό οποιοσδήποτε έχει αμφιβολίες για το γεγονός μπορεί να ασκήσει έφεση.

Ο 63χρονος μάγειρας πήγε τη δεκαετία του 1990 στην Τουρκία για να εργαστεί. Όταν επέστρεψε στη Ρουμανία τον Ιανουάριο, ανακάλυψε ότι η σύζυγός του τον είχε δηλώσει νεκρό, καθώς είχε χάσει τελείως τα ίχνη του.

Η «επιστροφή του από τους νεκρούς» έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη για τον Ρέλιου, καθώς βασίζεται στη στήριξη των γειτόνων του για να ζει, καθώς εφόσον δεν υπάρχει επίσημη απόδειξη ότι είναι ζωντανός, δεν μπορεί να εργαστεί νόμιμα ή να λάβει κοινωνικά επιδόματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή