Ροχανί: Υπό ποιες προϋποθέσεις θα παραμείνουμε στη συμφωνία για το πυρηνικό μας πρόγραμμα

Ροχανί: Υπό ποιες προϋποθέσεις θα παραμείνουμε στη συμφωνία για το πυρηνικό μας πρόγραμμα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιράν θα παραμείνει στη συμφωνία την οποία συνήψε το 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμά του μόνο αν τα οφέλη του από τη συμφωνία αυτή διασφαλιστούν από τις άλλες χώρες που την υπέγραψαν μετά την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών τον Μάιο, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βιέννη.

Ο Ροχανί είπε πως η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία είναι «παράνομη». «Ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα έχει όφελος από αυτή την απόφαση να αποσυρθεί από τη συμφωνία», δήλωσε ο Ροχανί στη συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από την ιρανική κρατική τηλεόραση.

Εξάλλου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι θα λάβει μέρος σε συνάντηση στη Βιένη για τη διατήρηση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν και των άλλων πέντε από τις έξι μεγάλες δυνάμεις που έχουν υπογράψει το λεγόμενο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (Joint Comprehensive Plan of Action, JCPOA), δηλαδή της Κίνας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Βρετανίας (σ.σ.: η έκτη χώρα που είχε υπογράψει τη συμφωνία ήταν οι ΗΠΑ, όμως στη συνέχεια απέσυραν την υπογαφή τους), θα συναντηθούν την Παρασκευή στη Βιένη, μετέδωσε χθες το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή