ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος κοκαΐνης στο Κολωνάκι

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Συνελήφθη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα ο καταζητούμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος κοκαΐνης, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Κολωνάκι, ο οποίος διέφευγε της σύλληψης από τον Φεβρουάριο του 2016.

Στην επιχείρηση της αστυνομίας που είχε πραγματοποιηθεί τότε, είχαν συλληφθεί συνολικά εννέα άτομα, πέντε Αλβανοί και τέσσερις Ελληνες.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει δύο υποομάδες που εισήγαν ναρκωτικά από την Αλβανία και τα διακινούσαν – μεταξύ άλλων – σε κοσμικούς κύκλους της Αθήνας.

Την ομάδα των αλλοδαπών συγκροτούσαν, κατά πληροφορίες, άτομα νεαρής ηλικίας. Εισήγαν τα ναρκωτικά από την Αλβανία και επεδίωκαν να ελέγξουν άμεσα μέρος της διακίνησης στην Αττική. Αντίστοιχα, η ομάδα των Ελλήνων είχε πιο ενεργό ρόλο στη διακίνηση των απαγορευμένων ουσιών. Συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο ομάδων φέρεται να ήταν Αλβανός υπήκοος στον οποίο η αστυνομία αποδίδει ρόλο «μεταφορέα».

Στη διάρκεια των επιχειρήσεων το 2016, είχαν κατασχθεί 21 κιλά χασίς, μισό κιλό κατεργασμένης κάνναβης, 150 γραμμάρια κοκαΐνης, ποσότητες MDMA κ.ά. Επιπλέον, αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των συλληφθέντων ένα πιστόλι Τοκάρεφ, σφαίρες, 30.000 ευρώ και πέντε ζυγαριές ακριβείας.

Εκτός των 11 κατηγορουμένων για συμμετοχή στα δύο κυκλώματα, στη δικογραφία αναφέρονταν τα ονόματα 50 και πλέον ατόμων που στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη του κυκλώματος.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ