Σκουρλέτης για Σκοπιανό: Οι ΑΝΕΛ βρίσκονται σε ιδιότυπο ανταγωνισμό με τη ΝΔ προωθώντας εθνικολαϊκιστική ατζέντα

Σκουρλέτης για Σκοπιανό: Οι ΑΝΕΛ βρίσκονται σε ιδιότυπο ανταγωνισμό με τη ΝΔ προωθώντας εθνικολαϊκιστική ατζέντα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θεωρώ ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασύνθεσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», σημειώνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης συμπληρώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει το Ποτάμι ως ως σύμμαχό του στην βάση συγκλίσεων σε ένα προγραμματικό πλαίσιο.

Φυσικά, η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Ποταμιού η οποία ήρθε δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου, Δημήτρη Τσιόδρα.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης που προβλέπεται στη συμφωνία των Πρεσπών και δεν θα φύγουμε ούτε βήμα από αυτό. Φαίνεται ότι εξασφαλίζεται η απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 151. Το ενδεχόμενο των 180 δεν προκύπτει. Εάν υποχωρήσουν οι ενστάσεις που υπάρχουν από άλλα κόμματα τότε θα έχουμε αυξημένη πλειοψηφία. Η θέση των ΑΝΕΛ ήταν πάντα αυτή στο μακεδονικό. Βρίσκονται σε ιδιότυπο ανταγωνισμό με τη ΝΔ προωθώντας εθνικολαϊκιστική ατζέντα για τη διεκδίκηση των ίδιων ψηφοφόρων. Αυτό το παιχνίδι των πολλαπλών απαντήσεων που δίνει ο Π. Καμμένος είναι επικίνδυνο για την κυβερνητική σταθερότητα. Εχουμε όμως όπλα στη φαρέτρα μας για ξεπεράσουμε αυτό το σκόπελο. Σημασία έχει να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο. Υπάρχουν πολλές εκδοχές, όπως η στήριξη της κυβέρνησης με ανοχή».

Τσιόδρας: Τουλάχιστον πρόκληση

Αμεση ήταν η απάντηση από πλευράς Ποταμιού στα περί συνεργασίας του υπουργού Εσωτερικών. Ο Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου, θέλησε να θυμίσει μια παλαιότερη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα που ίδρυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για συνεργασία με το Ποτάμι και θυμήθηκα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, Σεπτέμβριο του '15 ότι: «Είναι τουλάχιστον πρόκληση να παριστάνει τον πολέμιο της διαπλοκής, ο πρόεδρος του κόμματος που φτιάχτηκε κατ' εντολή συγκεκριμένων συμφερόντων. Δεν ισχύει πλέον;», σημειώνει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή