Δηλητηρίαση ζευγαριού με άγνωστη ουσία στην Αγγλία

Δηλητηρίαση ζευγαριού με άγνωστη ουσία στην Αγγλία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Εκτακτη σύσκεψη επρόκειτο να συγκαλέσει χθες το βράδυ η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, για το θέμα της μόλυνσης δύο ατόμων στην κωμόπολη Εϊμσμπουρι από άγνωστη τοξική ουσία, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το σημείο όπου εντοπίστηκε ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια, δηλητηριασμένοι από νευροτοξίνη κατηγορίας «νοβιτσόκ» στις 4 Μαρτίου.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της βρετανικής αστυνομίας, που ανέλαβε την υπόθεση, ανέφερε χθες ότι ένας άνδρας και μία γυναίκα περίπου 40 ετών εισήχθησαν σε νοσοκομείο, αφού βρέθηκαν αναίσθητοι σε κατοικία του Εϊμσμπουρι.

Δείγματα της μυστηριώδους τοξικής ουσίας έστειλε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στα εργαστήρια του στρατού στο Πόρτον Ντάουν. Η τοπική αστυνομία απέκλεισε στο μεταξύ την τοποθεσία, όπου εντοπίστηκαν τα θύματα, καθώς και διάφορα σημεία πιθανής μόλυνσης, όπως εκκλησία της κωμόπολης και ένα φαρμακείο. Οι Αρχές πίστευαν αρχικά ότι τα θύματα είχαν καταναλώσει κακής ποιότητας ηρωίνη ή κοκαΐνη τύπου κρακ. «Περαιτέρω έλεγχος έδειξε ότι τα θύματα είχαν εισπνεύσει κάποια χημική ουσία, η σύνθεση της οποίας μας είναι ακόμη άγνωστη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Η ιατρική ομάδα του πρώην πράκτορα της Ρωσίας, Σκριπάλ, εξέφρασε πρόσφατα την ικανοποίησή της για την πλήρη ανάρρωση του πρώην πράκτορα και της κόρης του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή