ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δώνης: Πρέπει να χτίσουμε την εμπιστοσύνη που χάθηκε

Παρελθόν αποτελεί από χθες για τον Παναθηναϊκό ο Ρόμπιν Λουντ.

Πολύ ευχαριστημένος από την επιστροφή του και έτοιμος να παλέψει για το καλύτερο παρά τις μεγάλες δυσκολίες εμφανίστηκε ο Γιώργος Δώνης στην πρεμιέρα της προετοιμασίας. «Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου. Εχω πολύ καλές αναμνήσεις και χαίρομαι που επιστρέφω για να συνεργαστώ με αυτούς τους παίκτες. Ο σύλλογος αναγνωρίζει ότι έδωσαν τα πάντα και μαζί με τη διοίκηση θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την κανονικότητα και τη σταθερότητα. Αλλο το συναίσθημα και άλλο ο ρεαλισμός. Ξέρω τις δυσκολίες και τους περιορισμούς της πρώτης χρονιάς. Πρέπει να χτίσουμε την εμπιστοσύνη που χάθηκε την περασμένη περίοδο. Θα αξιολογήσω καλύτερα τα παιδιά και μετά την προετοιμασία θα μπορούμε να μιλήσουμε για τους στόχους μας», τόνισε ο 49χρονος τεχνικός και πρόσθεσε ότι η μεταγραφή του επιθετικού θα καθυστερήσει γιατί θα εξαρτηθεί από το διαθέσιμο μπάτζετ.

Παρών στην πρεμιέρα ήταν ο Νταμπίζας (υποσχέθηκε στους παίκτες ότι δεν θα επαναληφθούν τα περυσινά προβλήματα), όπως και οι Κάτσε, Κουλιμπαλί, χωρίς να είναι σίγουρο ότι ο δεύτερος θα παραμείνει. Εχει συμφωνία να μείνει ελεύθερος εάν βρει ομάδα μέχρι τις 10 Ιουλίου, αλλά θα μείνει αρκεί να πάρει εγγυήσεις. Αντίθετα, ο Λουντ ήταν ξανά αρνητικός παρά τη βελτιωμένη πρόταση που του έγινε και απάντησε ότι θέλει να συνεχίσει σε άλλη ομάδα.

• Στο Τίλμπουργκ της Ολλανδίας θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, από 16 έως 31 Ιουλίου. Ανακοινώθηκαν και τα φιλικά με Αλκμααρ (18/7), Αντβέρπ (22/7) και Ντε Χάαγκ (28/7), ενώ στις 25/7 θα γίνει κι άλλο ένα παιχνίδι.

• Πιο αργές απ’ όσο αναμενόταν θα είναι οι εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό. Οι εκπρόσωποι της Pan Asia που βρίσκονται στην Αθήνα εμφανίζονται απρόθυμοι να καλύψουν άμεσα την ΑΜΚ (είναι προγραμματισμένη να προκηρυχθεί αύριο) και επιθυμούν τη σταδιακή είσοδό τους στην ΠΑΕ, αναλαμβάνοντας σε πρώτη φάση ένα μικρό κομμάτι των υποχρεώσεων που τους αναλογούν. Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει, χωρίς να σημαίνει ότι χαλάει η συμφωνία.

• Στην Αθήνα βρίσκονται εκπρόσωποι της κοινοπραξίας του Athens Alive για να προετοιμάσουν μαζί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο την αυριανή συνάντηση με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τύχη αυτού του φιλόδοξου πλάνου.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ