Σε φορτισμένο κλίμα η δίκη για τον φόνο της Δώρας Ζέμπερη

Σε φορτισμένο κλίμα η δίκη για τον φόνο της Δώρας Ζέμπερη

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μίσος του δράστη, το στυγερό τού εγκλήματος, το αναίτιο της δολοφονίας και η προσωπικότητα της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη, που προσπαθούσε με αξιοπρέπεια σε ένα αντίξοο οικογενειακό περιβάλλον, καθόρισαν τις αντιδράσεις των συγγενών της κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της δίκης με κατηγορούμενο τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο Μανώλη Σοροπίδη.

Κατά τη μεταγωγή του, οι άμεσοι συγγενείς της 32χρονης εφοριακού, που βρέθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο άγρια δολοφονημένη στο νεκροταφείο, επιχείρησαν να λιντσάρουν τον Σοροπίδη, ενώ κραυγές, κατάρες και αναθέματα τον ακολούθησαν και μέσα στη δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη ξεκίνησε σε φορτισμένο κλίμα και με εντάσεις που έφθασαν την πρόεδρο του δικαστηρίου στο σημείο να αποβάλει τους συγγενείς του θύματος για να μπορέσει το δικαστήριο να συνεχίσει.

Μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση του αδελφού τής άτυχης κοπέλας, η οποία –όπως ειπώθηκε από όλα τα μέλη της οικογένειάς της– αποτελούσε στήριγμα οικονομικό και όχι μόνο για όλους, ο μάρτυρας επιτέθηκε στον κατηγορούμενο, ενώ παράλληλα επιθετικά κινήθηκε από άλλο σημείο της αίθουσας και ο πατέρας του, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να επιχειρήσει να κρυφτεί κάτω από το εδώλιο. «Ηταν το στήριγμά μας. Μας καθοδηγούσε σε όλα. Ηταν φίλη, αδελφή, μάνα, πατέρας…», ανέφερε ο αδελφός τής άτυχης κοπέλας, ενώ η αδελφή της πολλές φορές κατά τη διάρκεια της δίκης στράφηκε κατά του κατηγορουμένου με αναθέματα και κατάρες. «Τέρας, καμία δίκη για εσένα. Να πεθάνεις…».

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δολοφόνος. Η οικογένεια του θύματος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η δολοφονία της να συνδέεται με τη δουλειά της – ήταν εφοριακός– κάτι που δεν επιβεβαίωσε προϊστάμενός της, ο οποίος ανέφερε λεπτομέρειες για τις υποθέσεις που χειριζόταν, τις οποίες χαρακτήρισε απλές.

Η τραγική μητέρα της 32χρονης ζήτησε να βρεθεί η αλήθεια. «Αυτό το κάθαρμα θέλω να μου πει γιατί σήκωσε τα χέρια του στο παιδί μου, που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι… Επρεπε να του έχουν κόψει τα χέρια, και 10 δισ. ποινή να του βάλετε δεν έχει αξία. Θέλω να μάθω την αλήθεια, το παιδί μου δεν είχε εχθρούς. Δεν πιστεύω ότι σκότωσε το παιδί μου για ένα κινητό και πέντε ευρώ», είπε και ξέσπασε: «Το κτήνος δεν θέλω να το βλέπω. Κανένα ελαφρυντικό. Πού το βρήκε τόσο μίσος; Δεν είναι άνθρωπος, είναι ανθρωπόμορφο τέρας. Θα ήθελα να τον σκοτώσω, να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα».

Το θύμα τούς στήριζε οικονομικά και τους φρόντιζε. «Το παιδί μου δεν χάρηκε τίποτα. Εγώ ακουμπούσα πάνω του. Δούλευε σαν το σκυλί για να μη μας λείψει τίποτα», είπε η μητέρα, αναφέροντας ότι ο πατέρας την είχε χρεώσει με δάνεια χιλιάδων ευρώ που η ίδια εξοφλούσε. Σχετικά με την πιθανότητα, πέρα από τον Σοροπίδη, στη σκηνή του εγκλήματος να βρισκόταν και άλλο άτομο, διαφορετική ήταν η προσέγγιση από τον πραγματογνώμονα, που όρισε η οικογένεια του θύματος σε σχέση με την πραγματογνωμοσύνη της ΕΛ.ΑΣ. Γι’ αυτό η εισαγγελέας ζήτησε οι δύο πραγματογνώμονες να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση. Η δίκη διακόπηκε για τις 12/7, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται εντός Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή