ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Κ. Μπακογιάννη σε Σπίρτζη: Στα συρτάρια έως και 2,5 χρόνια έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη για έργα που βρίσκονται έως και 2,5 χρόνια στα συρτάρια παρά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, έστειλε ο  Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Σε αυτήν ο κ. Μπακογιάννης αναφέρεται ειδικότερα σε τρία μεγάλα έργα που δεν προχωρούν ακόμη και για 30 μήνες, παρά το γεγονός ότι είτε έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους, είτε η Περιφέρεια έχει αναλάβει να τα χρηματοδοτήσει.

Κάνει μάλιστα λόγο για «καθυστερήσεις, που εν προκειμένω αφορούν δημόσια έργα και μελέτες και προκαλούν αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών και συχνά θέτουν σε αμφισβήτηση την ικανότητα και την αξιοπιστία όλων των εμπλεκομένων».

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης ζητά την παρέμβαση του υπουργού για:

1. Τη βελτίωση του οδικού άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο. Η μελέτη είναι ώριμη. Η Περιφέρεια πρότεινε να χρηματοδοτήσει το έργο με 15 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά μετά από 14 μήνες δεν έχει υποβληθεί η πρόταση από το υπουργείο.

2. Μελέτη οδικού άξονα Δυτικής Φθιώτιδας (Τμήμα Σταυρός - Καστρί). Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με 2,6 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Στερεάς Ελλάδας. Μετά από 18 μήνες δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη ο διαγωνισμός.

3. Μελέτη οδικού άξονα Λαμία-Καρπενήσι (Τμήμα Νεοχωράκι - Ανατολικό στόμιο σήραγγας Τυμφρηστού). Η πίστωση έχει εγκριθεί με 6 εκατ. ευρώ. Μετά από 30 μήνες δεν έχουν υπογραφεί ούτε καν οι τρεις συμβάσεις για την υποβολή προκαταρκτικών μελετών.

Στην ίδια επιστολή, ο κ. Μπακογιάννης επαναφέρει το θέμα της επαναδημοπράτησης του έργου της Παράκαμψης Βασιλικού στην Εύβοια, για το οποίο, παρά τις δημόσιες δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Στερεάς Ελλάδας στις 27 Ιουλίου 2018 και του Υφυπουργού σε ειδική συνέντευξη Τύπου στην Χαλκίδα, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Και σε αυτή την περίπτωση η μελέτη είναι ώριμη.

Επισυνάπτεται ολόκληρη η επιστολή.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ