Θ. Βλάχος: «Η οκτάδα είναι ο πρώτος στόχος μας»

Θ. Βλάχος: «Η οκτάδα είναι ο πρώτος στόχος μας»

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Μεσογειακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν και οι εθνικές ομάδες πόλο των ανδρών και των γυναικών μέτρησαν τις δυνάμεις τους εν όψει των μεγάλων στόχων: των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, που θα αρχίσουν στις 14 Ιουλίου, στη Βαρκελώνη. Το ασημένιο μετάλλιο των ανδρών και το χάλκινο των γυναικών αποτελούν ενδείξεις για τις δυνατότητες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων.

«Κατακτήσαμε ένα μετάλλιο σε μια δυνατή διοργάνωση. Τους αγώνες τους είδαμε και ως προετοιμασία. Οι αθλητές μου έκαναν τρία πολύ δυνατά παιχνίδια, με Ιταλία, Ισπανία και Σερβία, και είδα την ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι να γίνεται και καλύτερη. Είχαμε δύο νέα παιδιά, τους Νικολαΐδη και Σκουμπάκη, που πήγαν πολύ καλά και βοήθησαν τα μέγιστα», δήλωσε στην «Κ» ο Θοδωρής Βλάχος, ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ανδρών.

Η ομάδα μας συνεχίζει αυτές τις ημέρες την προετοιμασία της και η προσπάθειά της στο Ευρωπαϊκό θα αρχίσει στις 16 Ιουλίου. «Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση παίζει ρόλο η πρωτιά στον όμιλο διότι προκρίνεσαι απευθείας στους “8”. Η πρόκριση στην οκτάδα είναι ο πρώτος στόχος μας. Οι οκτώ πρώτοι προκρίνονται στο Παγκόσμιο της επόμενης χρονιάς, από το οποίο οι μεταλλειούχοι θα πάρουν “εισιτήρια” για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θέλουμε η Ελλάδα να υπάρχει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις», υπογράμμισε ο έμπειρος προπονητής.

Αντίπαλοι της Εθνικής μας στα παιχνίδια του ομίλου θα είναι οι Τουρκία, Ολλανδία και Κροατία. «Η Τουρκία είναι αδύναμη και η Ολλανδία, εάν δεν προσέξεις, μπορεί να κάνει τη… ζημιά. Πιστεύω ότι η πρωτιά στον όμιλο θα κριθεί στην αναμέτρηση με την Κροατία», εκτίμησε ο κ. Βλάχος.

Η πρώτη θέση στον όμιλο είναι ο στόχος και της εθνικής ομάδας γυναικών. Η Εθνική θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις Γαλλία, Ιταλία, Κροατία, Ισραήλ και Ολλανδία. «Ο όμιλός μας είναι καλός. Οι Γαλλία, Κροατία και Ισραήλ είναι μαχητικές ομάδες, αλλά δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Πιστεύω ότι η πρώτη θέση στον όμιλο θα κριθεί στα παιχνίδια με την Ιταλία και την Ολλανδία. Και οι δύο ομάδες είναι δυνατές και έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς», τόνισε ο Γιώργος Μορφέσης, ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών.

Η Εθνική αυτές τις ημέρες συνεχίζει την προετοιμασία της στην Ελλάδα και θα δώσει με το αντίστοιχο συγκρότημα της Αυστραλίας φιλικά παιχνίδια ώστε από τις 14 Ιουλίου να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

«Προερχόμαστε από θετικά αποτελέσματα και βρισκόμαστε σε υψηλό επίπεδο. Αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα με τραυματισμούς. Ελπίζω, όμως, ότι μέχρι την έναρξη της διοργάνωσης θα τα έχουμε ξεπεράσει ώστε να γίνει επιλογή της καλύτερης αποστολής για Βαρκελώνη», υπογράμμισε ο κ. Μορφέσης. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στους ίδιους χώρους όπου είχε πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό του 1970, με πρωταγωνίστρια την ομάδα της, τότε, Σοβιετικής Ενωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή