Ο ΔΗΚΤΗΣ (05/07/18)

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλης κλίμακας αλλαγές στον ΔΕΔΔΗΕ

Σε σαρωτικές αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα του ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε η διοίκηση της ΔΕΗ, με σημαντικότερη την αποδυνάμωση του μέχρι σήμερα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, καθηγητή Νικολάου Χατζηαργυρίου. Στο νέο Δ.Σ. που εξέλεξε η χθεσινή γενική συνέλευση του Διαχειριστή, ουσιαστικά η ΔΕΗ, η οποία είναι ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας, τα πέντε από τα εννέα μέλη είναι καινούργια. Ο κ. Χατζηαργυρίου παραμένει στη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου, αλλά χωρίς τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου. Η θέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου θα προκηρυχθεί από τη ΔΕΗ άμεσα, ενώ μέχρι τότε τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου θα ασκεί ο κ. Θανάσης Μισδανίτης, που διατηρούσε στο προηγούμενο Δ.Σ. θέση αντιπροέδρου, και αναλαμβάνει πλέον τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Στις προτεραιότητες του νέου Δ.Σ. περιλαμβάνονται η υλοποίηση του προγράμματος έξυπνων μετρητών, η αναβάθμιση του δικτύου και η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών.

Ενισχύεται τεχνολογικά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Εκσυγχρονίζεται τεχνολογικά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά και το πρόσφατο «κρασάρισμα» της κεντρικής μονάδας των υπολογιστών της, το οποίο είχε θέσει εκτός λειτουργίας την ιστοσελίδα της Αρχής για περίπου δύο εβδομάδες στα τέλη του Μαΐου, κι ενώ οι εξελίξεις για τη Folli Follie «έτρεχαν». Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, προκηρύσσει διαγωνισμό για την προμήθεια 20 επιτραπέζιων υπολογιστών, 15 οθονών, 3 φορητών υπολογιστών, 3 πολυμηχανημάτων, 4 εκτυπωτών, 2 επιτραπέζιων σαρωτών και 1 φορητού σαρωτή. Ο συνολικός προϋπολογισμός του διαγωνισμού θα ανέλθει μέχρι τις 34.806 ευρώ.

«Θερμή» υποδοχή του Τάσου Πετρόπουλου στο Αργος

Με συνθήματα υποδέχθηκαν στο Aργος, συγκεντρωμένοι πολίτες, τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο. Ο υφυπουργός έφθασε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας το απόγευμα, ώστε να ενημερώσει φορείς της πόλης για ασφαλιστικά θέματα. Τελικά, η ενημέρωση έγινε υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία, καθώς έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου ομάδα συγκεντρωμένων συνέχισε να φωνάζει κατά της κυβέρνησης, της οικονομικής πολιτικής και της συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων.

Επαινοι για κυβέρνηση, αιχμές για αντιπολίτευση

Μέλι έσταζε χθες για τη σημερινή κυβέρνηση ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Ο προσφάτως διαγραφείς από τη Ν.Δ. Κ. Μίχαλος, έχοντας δίπλα του χθες σε συνέντευξη Τύπου τους κ. Ν. Παππά και Στ. Πιτσιόρλα, δήλωσε ότι «δεν υπήρξε έως τώρα άλλη κυβέρνηση που να στέκεται τόσο κοντά στα επιμελητήρια». Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές ουσιαστικά για τη Ν.Δ., λέγοντας ότι σε αντίθεση με τη σημερινή, «πρόσφατα μια άλλη κυβέρνηση ήθελε να κλείσει τα επιμελητήρια».

Αλλαγή ηγεσίας στην «ΑΒ Βασιλόπουλος»

Οταν ξεκίνησε την επαγγελματική πορεία του στην «ΑΒ Βασιλόπουλος», το δίκτυό της αριθμούσε μόλις 31 καταστήματα, o τζίρος της έφθανε τα 10 δισ. δραχμές και ήταν η έκτη αλυσίδα σούπερ μάρκετ… Επειτα από 21 χρόνια, τόσα χρόνια μετρά στην ΑΒ ο σημερινός γενικός διευθυντής της Λεωνίδας Βρεττάκος (φωτ.), η αλυσίδα αριθμεί 430 καταστήματα, κάνει 2 δισ. ευρώ τζίρο και βρίσκεται στην κορυφή. Ο κ. Βρεττάκος θα αποχωρήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου 2018 από την «ΑΒ Βασιλόπουλος» και τη θέση του θα αναλάβει από την 1η Οκτωβρίου ο κ. Βασίλης Σταύρου, επικεφαλής της Mega Image (brand president, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση) στη Ρουμανία. Η Mega Image αποτελεί θυγατρική της Ahold Delhaize, όπως και η «ΑΒ Βασιλόπουλος». Ο κ. Σταύρου ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΒ το 1994. Με δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Ahold Delhaize Φραντς Μίλερ ευχαρίστησε τον κ. Βρεττάκο και δήλωσε σίγουρος για την καταλληλότητα του κ. Σταύρου στη νέα θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή