Ατζέντα

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

// ΡΕΘΥΜΝΟ //

ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ [ ΕΩΣ 15/09/2018]

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης εγκαινιάζει την έκθεση της Anese Cho «Θραύσματα» στο Κτίριο του Πυροβολικού στο Ενετικό Φρούριο. Η καλλιτέχνις επιχειρεί να αποκαλύψει τον κατακερματισμένο ρόλο των γυναικών σε όλες τις κοινωνίες, καθώς προσπαθούν να επιβιώσουν σ’ έναν ανδροκρατούμενο κόσμο και να ισορροπήσουν ως μητέρες, σύζυγοι, κόρες, επαγγελματίες. Τα έργα της, άλλοτε παιχνιδιάρικα, όπως είναι το «Fragmentation #4» (όπου πολλοί κύκλοι αναπαριστούν το ίδιο θέμα, παραπέμποντας στο έργο «Several Circles» του Kandinsky), κι άλλοτε αφαιρετικά, επιβάλλονται στον θεατή, προτρέποντάς τον να «διαβάσει» το νόημά τους. Τέλος, η επιλογή των χρωμάτων –κόκκινο και μαύρο– συμβολίζει τη ζωή και τον θάνατο.

www.cca gr


Ατζέντα-1

// ΗΡΑΚΛΕΙΟ //

ΑΠΟ ΤΟΠΟ ΣΕ ΤΟΠΟ  [ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 22/07/2018]

Οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις με τίτλο «Ταξιδεύοντας», που διοργανώνει το Μουσείο Καζαντζάκη στη Μυρτιά (απέχει περί τα 15 χλμ. από την πόλη), είναι αφιερωμένες στους τόπους που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον Κρητικό συγγραφέα. Τα μέρη δηλαδή όπου ταξίδεψε, έζησε και περιέγραψε στα βιβλία του. Φέτος, τρίτη χρονιά του φεστιβάλ, ο Νίκος Καζαντζάκης μάς ταξιδεύει στη σοβιετική Ρωσία. Στα δύο χρόνια που έμεινε εκεί, περιηγήθηκε στα χιονισμένα χωριά και στις έρημες στέπες, μελέτησε την ιστορία και αγάπησε τον λαό της. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναγνώσεις, μουσική, χορό, θέατρο, κ.ά.

www.kazantzaki.gr


Ατζέντα-2

// ΧΑΝΙΑ  //

ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΣΥΡΤΑΚΙ [Εως ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018]

Η έκθεση «Ζορμπάς για πάντα» στο OLEA, στον Πλατανιά Χανίων, παρουσιάζει 51 αυθεντικές κινηματογραφικές αφίσες της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη «Αλέξης Ζορμπάς» από την προβολή της σε όλο τον κόσμο, φιλοτεχνημένες από γνωστούς καλλιτέχνες της κάθε χώρας. Παράλληλα ο επισκέπτης θα δει αδημοσίευτες φωτογραφίες, μακέτες, σημειώσεις της παραγωγής, την πρωτότυπη παρτιτούρα του Μίκη Θεοδωράκη, εκδόσεις δίσκων, δημοσιεύματα, διαφημιστικό υλικό κ.ά., ενώ θα γίνονται και ειδικές προβολές.

chaniafilmfestival.com


Ατζέντα-3

Φωτογραφία: © Κ. ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ

// ΛΑΣΙΘΙ //

ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ [ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΩΣ 27/09]

Οι πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Μεραμπέλλο Φέστιβαλ 2018 δεν περιορίζονται στον Άγιο Νικόλαο και δίνουν αφορμή για νέες περιηγήσεις στον νομό. Σημειώστε να παρακολουθήσετε το μουσικό έργο του Νίκου Ξυδάκη και του ποιητή Διονύση Καψάλη «Απόκοπος ή Σπιναλόγκα» (18/07), που παρουσιάζεται στο πλαίσιο των ενεργειών του δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης για την ένταξη της Σπιναλόγκα –και του μινωικού πολιτισμού– στα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.


Ατζέντα-4

// ΡΕΘΥΜΝΟ //

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ  [ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 25/07/208]

Ο Δήμος Αμαρίου διοργανώνει το 3ο Amari Green Festival και μας προσκαλεί να γνωρίσουμε τον σπουδαίο αρχαιολογικό πλούτο και τις παραδόσεις της περιοχής. Αξίζει να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας την έκθεση «40 χρόνια αρχαιολογικές ανασκαφές στο Αμάρι» (21/07), το κάλεσμα στο χωριό Αποδούλου, όπου οι νοικοκυρές θα ψήσουν σε παραδοσιακούς ξυλόφουρνους (20-21/07), αλλά και τους βετεράνους χορευτές που θα σας ξεσηκώσουν με τον χορό τους (23/07).

www.facebook.com/amarigreenfestival

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή