Θεοδωράκης: Δεν θα γίνουμε οι «Καμμένοι» του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Θεοδωράκης: Δεν θα γίνουμε οι «Καμμένοι» του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θέλω να απαλλάξω τον κ. Καμμένο από το μόνιμο άγχος του. Δεν θα γίνουμε οι «Καμμένοι» του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Μπορεί να συνεχίσει τα υπερπολυτελή ταξίδια με χρέωση στον λαό. Εμείς έχουμε άλλα σχέδια, άλλες αρχές» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα πριν από 3 χρόνια επισημαίνοντας: «Το δημοψήφισμα ήταν μια βουτιά προς τα πίσω, ένας επικίνδυνος τυχοδιωκτισμός. Ένα ερώτημα που δεν ήταν ερώτημα και μια απάντηση που δεν ήταν απάντηση. Η χώρα σώθηκε από τον ξαφνικό θάνατο χάρη στις προσπάθειες που έγιναν την επόμενη μέρα στο Προεδρικό Μέγαρο».

«Oφείλετε να αναγνωρίσετε, κ.Τσίπρα, τη συμβολή των πολιτικών αρχηγών που στις 6 Ιουλίου 2015 στήριξαν την στροφή σας στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Και αν πείτε ένα μεγάλο συγνώμη για τις τραγικές σας αποφάσεις το πρώτο εξάμηνο του 2015» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνέχισε λέγοντας ότι «θα περίμενε κανείς σήμερα να είχαμε μια αντιπαράθεση για όλα τα επείγοντα. H Βουλή όμως μετατράπηκε, με ευθύνη πρώτα του Πρωθυπουργού, σε προεκλογικό μπαλκόνι. Βγάζουμε όλοι το άχτι μας για τους πολιτικούς μας.»

«Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην κοινωνία μας είναι να βγούμε από τα μνημόνια χωρίς να καταλάβουμε γιατί μπήκαμε. Χωρίς να αναγνωρίσουμε τα λάθη και χωρίς να δοκιμάσουμε τις δυνατότητές μας, χωρίς να αλλάξουμε» πρόσθεσε.

«Η χώρα έχει ανάγκη μια πολιτική με φιλελεύθερες αρχές, μεταρρυθμιστική ορμή και σύγχρονες αντιλήψεις, με ευαισθησία απέναντι σε αυτούς που δεν μπορούν και αυστηρότητα απέναντι σε αυτούς που δεν θέλουν.

Η λύση είναι μία: Νέα μυαλά που δεν θα είναι διαβρωμένα από τον παλιό τρόπο σκέψης. Νέα μυαλά, χωρίς εξαρτήσεις. Νέα μυαλά, με εμπειρία στην κανονική ζωή. Η λύση είναι μεγάλες αλλαγές παντού. Χωρίς φόβο, αλλά με πάθος», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή