Το Μουντιάλ… τώρα αρχίζει – Η φάση των «8» στη σέντρα από αύριο Παρασκευή

Το Μουντιάλ… τώρα αρχίζει – Η φάση των «8» στη σέντρα από αύριο Παρασκευή

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα… ψέμματα τελείωσαν. Η προημιτελική φάση αρχίζει από αύριο με τα πρώτα δύο μεγάλα ραντεβού στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Έπειτα από το διήμερο ξεκούρασης, οι οκτώ ομάδες που έχουν απομείνει θα τα δώσουν όλα στους προημιτελικούς για μια θέση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Γαλλία – Ουρουγουάη (17.00) και Βραζιλία – Βέλγιο (21.00) «ανοίγουν» την αυλαία των προημιτελικών αύριο Παρασκευή, ενώ το Σάββατο την σκυτάλη παίρνουν τα ζευγάρια Σουηδία – Αγγλία (17.00) και Ρωσία – Κροατία (21.00).

Η Γαλλία του Ντιντιέ Ντεσάμπ αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη του Όσκαρ Ταμπάρες στο Νόβγκοροντ. Στην φάση των «16» οι «τρικολόρ» κέρδισαν με 4-3 την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το ποδόσφαιρο και πήραν την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. Η μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του Ντεσάμπ είναι τρομερά γρήγορη και αποτελεσματική ειδικά όταν οι ποδοσφαιριστές του βρίσκουν τους χώρους να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, εκμεταλλευόμενοι την εκρηκτικότητά και την δύναμή τους. Στον αντίποδα, η Ουρουγουάη κέρδισε με 2-1 την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο ενώ το γκολ των Ιβήρων είναι το μόνο που έχει δεχθεί στο φετινό Μουντιάλ. Έτσι λοιπόν, έχει πολύ ενδιαφέρον το match up με τους  Πογκμπά-Εμπαπέ-Γκριεζμάν και Γοδίν-Κάσερες-Χιμένες στην άμυνα της «Σελέστε».

Έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ, η αμυντική γραμμή της Ουρουγουάης είναι ίσως η καλύτερη στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ταμπάρες όμως θα προβληματιστεί με την επιθετική του γραμμή την Παρασκευή το απόγευμα, καθώς ο Έντισον Καβάνι λόγω του τραυματισμού του δεν θα αγωνιστεί. Η πίεση είναι πλέον στον σταρ της Μπαρτσελόνα, Λουίς Σουάρεζ.

Το βραδινό παιχνίδι της Παρασκευής είναι ίσως το πιο συναρπαστικό από τα τέσσερα. Έχοντας επικρατήσει του Μεξικού με 2-0 η Βραζιλία του Νεϊμάρ θέλει να επαναλάβει μια παρόμοια εμφάνιση στον προημιτελικό του Καζάν κόντρα στο Βέλγιο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» προέρχονται από ένα παιχνίδι-θρίλερ κόντρα στην Ιαπωνία, καθώς με μια επική ανατροπή σε μόλις ένα ημίχρονο (από 0-2, 3-2) προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Οι Βέλγοι διαθέτουν την καλύτερη επίθεση του τουρνουά με 12 γκολ, ενώ οι Βραζιλιάνοι (μαζί με την Ουρουγουάη) διαθέτουν την καλύτερη άμυνα. Άλλο ένα «ατού» που διαθέτει η «Σελεσάο» είναι από μόνος του… ο Νεϊμάρ. Ύστερα από τον αποκλεισμό των Μέσι και Ρονάλντο, ο επιθετικός της Παρί θεωρείται πλέον ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης και στο παιχνίδι κόντρα στο Μεξικό σημείωσε ένα γκολ και είχε μία ασίστ.

Στο απέναντι στρατόπεδο, το Βέλγιο με οργανωτές τους Ντε Μπρούινε και Αζάρ και επιθετικούς τους Μέρτενς και Λουκάκου, έχει αποδείξει πως μπορεί να σκοράρει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Το ταλέντο του άσου της Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να κάνει την διαφορά για τους Βέλγους, καθώς οι Βραζιλιάνοι θα παραταχθούν χωρίς το βασικό αμυντικό χαφ τους και έναν από τους καλύτερους παίκτες τους σε αυτό το Μουντιάλ, τον Κασεμίρο. Ο μέσος της Ρεάλ έχει δεχθεί τρεις κίτρινες κάρτες και έτσι δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του.

Πρόγραμμα Προημιτελικών:

Παρασκευή:

17.00 Γαλλία – Ουρουγουάη

21.00 Βραζιλία – Βέλγιο

Σάββατο:

17.00 Σουηδία – Αγγλία

21.00 Ρωσία – Κροατία

Το Μουντιάλ… τώρα αρχίζει – Η φάση των «8» στη σέντρα από αύριο Παρασκευή-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή