Στους 33 οι νεκροί από τον καύσωνα στον Καναδά

Στους 33 οι νεκροί από τον καύσωνα στον Καναδά

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κύμα καύσωνα που πλήττει εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα τον ανατολικό Καναδά, έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 33 ανθρώπων στο Κεμπέκ, ανέφεραν σήμερα οι τοπικές αρχές με νεότερο απολογισμό.

Δεκαοχτώ θάνατοι που σχετίζονται με τον καύσωνα καταμετρήθηκαν στην περιοχή του Μόντρεαλ, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η περιφερειακή διευθύντρια δημόσιας Υγείας Μιλέν Ντρουίν.

Τα περισσότερα  θύματα είναι άνδρες ηλικίας από 53 έως 85 ετών σε ευάλωτη κατάσταση που δεν διέθεταν κλιματισμό, σημείωσε.

Τα υπόλοιπα θύματα καταγράφηκαν σε άλλες περιοχές της γαλλόφωνης επαρχίας

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας κατέγραψε σήμερα μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου που με βάση τον δείκτη υγρασίας humidex γίνεται αισθητή ως και 45 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα καύσωνα αναμένεται να υποχωρήσει σήμερα το βράδυ με πτώση της θερμοκρασίας σε 23 με 25 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες μέρες.

«Βρίσκομαι ολόψυχα στο πλευρό των ανθρώπων του Κεμπέκ που έχασαν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο από το κύμα καύσωνα. Αυτές οι θερμοκρασίες ρεκόρ θα συνεχιστούν στον κεντρικό και ανατολικό Καναδά, οπότε να φροντίσετε να προστατέψετε τους εαυτούς σας και τις οικογένειές σας», τόνισε χθες με tweet του ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Κανένας θάνατος δεν έχει αναφερθεί στη γειτονική επαρχία του Οντάριο, που επίσης πλήττεται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Το 2010 ένα κύμα καύσωνα είχε προκαλέσει το θάνατο 100 ανθρώπων στην επαρχία του Μόντρεαλ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή