Οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές κατέγραψαν κέρδη

Οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές κατέγραψαν κέρδη

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χάρη στην αναπτέρωση των ελπίδων πως οι ΗΠΑ δεν θα αυξήσουν, τελικά, τους δασμούς εισαγωγής για αυτοκίνητα. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να υπάρχει ανησυχία για την κήρυξη ανοιχτού εμπορικού πολέμου, καθώς ΗΠΑ και Κίνα ετοιμάζονται να επιβάλουν αυξημένους δασμούς τις επόμενες ημέρες. Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε χθες ενισχυμένος κατά 0,4%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 1,2%, με τις μετοχές των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών να ενισχύονται σημαντικά. H μετοχή της Volkswagen έκλεισε ενισχυμένη κατά 3,83%, η μετοχή της BMW κατά 3,72% και η μετοχή της Daimler έκλεισε με κέρδη 3,76%. Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,9%, με τη μετοχή της Peugeot να ενισχύεται κατά 3,54% και αυτή της Renault κατά 2,9%. Και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη, 0,4%.

Με ακόμη μεγαλύτερη άνοδο, 1,1%, έκλεισαν τα χρηματιστήρια σε Μιλάνο και σε Μαδρίτη, παρά τη συνέντευξη του Ιταλού ΥΠΟΙΚ στο Bloomberg, όπου δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει το προεκλογικό της πρόγραμμα, που περιλαμβάνει μεγάλη αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Το ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,27% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να κυμαίνεται το βράδυ γύρω στο 1,1684, ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει στο 1,1712. Στη Wall Street ενισχύονταν οι βασικοί δείκτες λίγη ώρα πριν από το κλείσιμο, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στη σημερινή ημέρα, οπότε θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις προσλήψεις, ενώ θα αρχίσουν να ισχύουν οι ψηλότεροι δασμοί που επιβάλλουν ΗΠΑ και Κίνα.

Οι αμερικανικές αγορές βρίσκονται υπό την επίδραση δύο αντίρροπων δυνάμεων το τελευταίο διάστημα, με την απειλή του ανοικτού εμπορικού πολέμου να λειτουργεί αρνητικά και τα σημάδια περί επιτάχυνσης της αμερικανικής οικονομίας να ενισχύουν τις μετοχές. Ο δείκτης εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones ενισχυόταν χθες βράδυ κατά 0,8%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 επίσης ενισχυόταν, κατά 0,7%. Η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street θα επηρεαστεί από την έκθεση για τις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα (εξαιρουμένου του αγροτικού τομέα). Ενδεχόμενη υποχώρησή τους, θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή