Το Μουντιάλ τώρα… αρχίζει

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωρα προημιτελικών σημαίνει από σήμερα το απόγευμα στη Ρωσία, με το πρόγραμμα να προβλέπει την αμφίρροπη μάχη της Γαλλίας με την Ουρουγουάη και τη μονομαχία δύο φύσει επιθετικών ομάδων, της Βραζιλίας με το Βέλγιο.

Κεντρικό ζήτημα ενόψει του αγώνα των Γάλλων με τους Ουρουγουανούς στις 5 μ.μ. στο Νίζνι Νόβγκοροντ είναι κατά πόσον θα μπορέσει να συμμετάσχει στον αγώνα ο Εντινσον Καβάνι. Ο 31χρονος επιθετικός ήταν μέχρι σήμερα εξαιρετικός για τη «Σελέστε», αλλά καθυστερεί η ανάρρωσή του από το «τσίμπημα» που ο ίδιος δήλωσε ότι ένιωσε στο πόδι στον αγώνα με την Πορτογαλία, και είναι πολύ δύσκολο να προλάβει να παίξει έστω και ως αλλαγή στο σημερινό ματς όπου κρίνεται μία θέση στην τετράδα.

Ετσι, το ενδιαφέρον του αγώνα εστιάζεται περισσότερο στην άλλη πλευρά του γηπέδου, όπου η εντυπωσιακή επιθετική τριπλέτα των Κιλιάν Εμπαπέ, Αντουάν Γκριεσμάν και Ολιβιέ Ζιρού θα τα βάλει με την καλύτερη άμυνα του Μουντιάλ, καθώς η Ουρουγουάη έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ σε τέσσερις αγώνες, όπως και η Βραζιλία. Η έκπληξη είναι ότι έχει δεχθεί και μόνο μία κίτρινη κάρτα.

Ο 19χρονος Εμπαπέ έγινε κόντρα στην Αργεντινή ο πρώτος έφηβος που σκόραρε δύο γκολ σε ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον τελικό του 1958, όταν το ίδιο είχε πετύχει ο μέγας Πελέ. Αν βρει χώρους, είναι δεδομένο ότι θα κάνει τη ζημιά και σήμερα.

«Πρέπει να μην τους αφήσουμε χώρο, να τους σταματήσουμε από το να κάνουν το παιχνίδι τους και να κάνουμε τους επιθετικούς τους να μη νιώθουν άνετα», λέει ο Ουρουγουανός μέσος Ντιέγο Λασάλτ.

Σε αντίθεση με τη Γαλλία που φαίνεται ως ομάδα να έχει λαμπρό μέλλον, η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Ουρουγουάη, καθώς οι περισσότεροι στη βασική της ενδεκάδα είναι άνω των 30 ετών (Φερνάνδο Μουσλέρα, Ντιέγο Γοδίν, Μάξι Περέιρα, Μαρτίν Κάσερες, Κριστιάν Ροδρίγες, Λουίς Σουάρες και Καβάνι), ενώ ο 71χρονος Οσκαρ Ταμπάρες, ή «Ελ Μαέστρο», αναμένεται να κλείσει την πληθωρική του καριέρα σε αυτή τη διοργάνωση δεδομένων και των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Ο νικητής του απογευματινού αγώνα θα αντιμετωπίσει στον πρώτο ημιτελικό την ερχόμενη Τρίτη αυτόν που θα επικρατήσει απόψε στην αναμέτρηση των Βραζιλιάνων με τους Βέλγους. Το ματς αρχίζει στις 9 και θα διεξαχθεί στο Καζάν.

Χθες ο προπονητής της Βραζιλίας Τίτε ανακοίνωσε ότι το περιβραχιόνιο του αρχηγού θα φορά απόψε ο 33χρονος αμυντικός Μιράντα, στο πλαίσιο του συστήματος εναλλαγής που εφαρμόζει ο Βραζιλιάνος τεχνικός.

Αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων» θα είναι ο Εντέν Αζάρ, τον οποίον ο συμπαίκτης του στην Τσέλσι Γουίλιαν ελπίζει, κατά δήλωσή του, να στείλει νωρίς πίσω στην πατρίδα του. «Είναι μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο, αλλά είμαστε σε αντίθετες πλευρές εδώ», είπε ο Βραζιλιάνος εξτρέμ.

Ο κ. Τίτε θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Κασεμίρο, δίνοντας θέση βασικού στον Φερναντίνιο, αλλά θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Μαρσέλο, καθώς και τον Παουλίνιο που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Το Βέλγιο αναμένεται πλήρες, και με τον Νάσερ Τσαντλί, σκόρερ του νικητήριου τέρματος με την Ιαπωνία, βασικό ως αριστερό μπακ.

Κατά τα άλλα, οι κάτοικοι της πόλης Σαμάρα, όπου αύριο θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της Σουηδίας με την Αγγλία, έλαβαν οδηγίες από τις τοπικές αρχές να… κάνουν δυο-δυο το ντους τους ώστε να εξοικονομηθεί νερό! Η Εταιρεία Κοινοχρήστων Συστημάτων της Σαμάρα ανακοίνωσε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και η «εισβολή» χιλιάδων επισκεπτών στην πόλη έχουν ήδη ελαττώσει την πίεση του νερού στο δίκτυο ύδρευσης σε ορισμένες γειτονιές.

Μούσκεμα τα έχει κάνει και ο Ντιέγκο Μαραντόνα, που υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη για τις κατηγορίες του κατά του διαιτητή του αγώνα της Αγγλίας με την Κολομβία, κατόπιν σκληρής ανακοίνωσης από τη FIFA. Υπενθυμίζεται ότι ο πάλαι ποτέ «Πίμπε ντε Ορο» είναι πρεσβευτής της διεθνούς ομοσπονδίας στο τρέχον Μουντιάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή