Ν.Δ., ΔΗΣΥ, ΚΚΕ ακυρώνουν το παιχνίδι Μαξίμου με τις συντάξεις

Ν.Δ., ΔΗΣΥ, ΚΚΕ ακυρώνουν το παιχνίδι Μαξίμου με τις συντάξεις

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναπάντητη έμεινε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, χθες, η τριπλή πρόκληση της αντιπολίτευσης μέσω του Κοινοβουλίου, να προχωρήσει άμεσα σε κατάργηση του προσυμφωνημένου μεταξύ συγκυβέρνησης και θεσμών μέτρου της περαιτέρω περικοπής των συντάξεων. Οπως είναι γνωστό, η περικοπή αυτή προωθείται από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Με παρεμφερείς τροπολογίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης και το ΚΚΕ, αλλά και με πρόταση νόμου που κατέθεσε η ΔΗΣΥ, ζητούν ακριβώς την άμεση νομοθέτηση της κατάργησης του σχετικού ψηφισθέντος μνημονιακού μέτρου.

«Για να αφήσουμε πια τα παραμύθια, εμείς, κ. Τσίπρα, έχουμε ετοιμάσει μία τροπολογία. Την έχω έτοιμη εδώ. Είναι μία τροπολογία η οποία λέει πολύ απλά: Ελάτε να ψηφίσουμε μαζί ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Αν έχετε, λοιπόν, το θάρρος, ελάτε και υπερψηφίστε είτε τη δική μας τροπολογία είτε την πρόταση της κ. Γεννηματά, για να αποδείξουμε πραγματικά ποιος είναι υποκριτής σε αυτή την αίθουσα, ποιος λέει την αλήθεια και ποιος κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό! Δυστυχώς, όμως, κ. Τσίπρα, όλοι οι Ελληνες γνωρίζουν ότι αν εσείς παραμείνετε στην εξουσία, οι μειώσεις συντάξεων θα είναι αναπόφευκτες», είπε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης.

Για «τρυπολογία» έκανε λόγο απαντώντας ο πρωθυπουργός, κάνοντας λογοπαίγνιο: «Είναι τροπολογία τρύπα στο νερό, επειδή αποκαλύπτεται ότι ανέκαθεν θέλατε περικοπές στις συντάξεις. Είστε επαναστάτες της κακιάς ώρας. Οι συνταξιούχοι δεν είναι ποντίκια για να χωθούν σε αυτή την τρύπα. Εχουν υπερηφάνεια και μυαλό και ξέρουν ποιοι τους καταδίκασαν στη φτώχεια με διαρκείς περικοπές. Είναι επιτομή της γελοιότητας και του κυνισμού σας η τροπολογία σας, παίζετε με προσδοκίες και αγωνίες τους», συμπλήρωσε αντί άλλης απάντησης ο κ. Τσίπρας. Νωρίτερα, η ΔΗΣΥ υποστήριζε μέσω της πρότασης νόμου ότι «οι προβλέψεις για τα υπερπλεονάσματα επιτρέπουν την αντιμετώπιση αυτού του συγκεκριμένου προβλήματος». Αντίστοιχου περιεχομένου είναι και η τροπολογία του ΚΚΕ, ζητώντας μάλιστα και την επιστροφή στην καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή