Ολυμπιακός: Επιμένει και φέτος ελληνικά

Ολυμπιακός: Επιμένει και φέτος ελληνικά

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ίδια φωτογραφία με την ενωμένη γροθιά, παρόμοιες δηλώσεις από τον παίκτη για φιλική σχέση με τους προέδρους του Ολυμπιακού αδελφούς Αγγελόπουλους πέραν της νέας επαγγελματικής συμφωνίας και ο Κώστας Παπανικολάου παραμένει «ερυθρόλευκος» για τα τρία επόμενα χρόνια. Η δίωρη κατ’ ιδίαν συνάντηση του παίκτη με τους αδελφούς Αγγελόπουλους απέδωσε καρπούς και κράτησε τον Παπανικολάου στον Ολυμπιακό, τρεις ημέρες μετά την παραμονή του Βασίλη Σπανούλη και ενώ σήμερα υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ιωάννη Παπαπέτρου στο ίδιο σκηνικό διαπραγμάτευσης. Ο Ολυμπιακός διατηρεί τις ελληνικές δυνάμεις του και προχωρά τη στελέχωση της ομάδας για την επόμενη περίοδο, όπως έχει προγραμματίσει με τις ανανεώσεις των Ελλήνων παικτών και βασικών στελεχών του. Η αλλαγή πρότασης στην εγγυημένη διάρκεια του συμβολαίου (τρία χρόνια, αντί δύο συν ένα), άλλαξε άρδην και τη διάθεση του Παπανικολάου να συνεχίσει με βεβαιότητα και χρονική εξασφάλιση στον Ολυμπιακό, θεωρώντας ότι βρίσκεται στην πιο παραγωγική και έμπειρη φάση της καριέρας του, ενώ έχει «δεθεί» με την ομάδα των Πειραιωτών. Το οικονομικό σκέλος ήρθε σε δεύτερη μοίρα, χωρίς σημαντικές αλλαγές από την αρχική πρόταση του Ολυμπιακού στον εκπρόσωπο του παίκτη.

«Υπάρχει μια σχέση με τους προέδρους χρόνια τώρα. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Θέλαμε να τα πούμε κι από κοντά, να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο. Συμφωνήσαμε για τρία χρόνια, είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Τα υπόλοιπα πρέπει να γίνουν μέσα στο παρκέ. Θα τα δούμε στο γήπεδο, για να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του. Είμαι χαρούμενος που οι πρόεδροι με εμπιστεύονται, να είμαι μέρος αυτής της ομάδας για νέες επιτυχίες», δήλωσε ο Παπανικολάου, ενώ ευχήθηκε να συνεχίσει να έχει συμπαίκτη τον Παπαπέτρου.

Παράλληλα, ο Nάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος υπέγραψε στον Ολυμπιακό τριετές συμβόλαιο συνεργασίας (με οψιόν ανανέωσης σε κάθε χρόνο) και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην καριέρα του, γράφοντας στο Τwitter: «Ευχαριστώ την Παρτιζάν, η οποία με βοήθησε να αρχίσω την καριέρα μου, αλλά είμαι πολύ ευγνώμων για την επόμενη ευκαιρία μου με τον Ολυμπιακό. Είμαι ενθουσιασμένος, γιατί θα εκπροσωπήσω μια ιστορική ομάδα της EuroLeague».

• Η άρνηση του Νίκου Παππά στη διπλή πρόταση που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός, λιγόστεψε τις πιθανότητες παραμονής του παίκτη, ύστερα από 4 χρόνια στους «πράσινους» και ήδη εξετάζονται άλλες επιλογές ξένων παικτών για τη θέση του γκαρντ. Ο Παναθηναϊκός πρότεινε, αρχικά, τετραετές συμβόλαιο, αλλά με ανανέωσή του σε κάθε έτος, έναντι 3 εκατ. ευρώ και εν συνέχεια διετές εγγυημένο συμβόλαιο έναντι 1,3 εκατ. ευρώ. Ο παίκτης αρνήθηκε και τις δύο προτάσεις, θέτοντας σε νέες βάσεις την καλή σχέση που είχε με τον -ενοχλημένο πλέον- Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τη στήριξη που του παρείχε και σε εξωγηπεδικά θέματα. Παράλληλα, ένα «τιτίβισμα» του Μάικ Τζέιμς για τον ίδιο και τον Νίκο Παππά, αλλά και οι διορθωτικές δηλώσεις του, φανέρωσαν ότι ο Αμερικανός παίκτης δεν περιμένει πρόταση ανανέωσης από τον Παναθηναϊκό, γιατί όπως υποστήριξε η ομάδα δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά και ταυτόχρονα το δικό του συμβόλαιο και αυτό που υπέγραψε προσφάτως ο Νικ Καλάθης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή