Κριτική στην κυβέρνηση από ΚΚΕ, Θεοδωράκη

Κριτική στην κυβέρνηση από ΚΚΕ, Θεοδωράκη

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλίμα πόλωσης που αναζωπυρώθηκε, χθες, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής μεταξύ των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, αποτέλεσε αντικείμενο κριτικής τόσο από τον κ. Δημ. Κουτσούμπα όσο και από τον κ. Στ. Θεοδωράκη – με διαφορετική αφετηρία έκαστος. Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε με σφοδρότητα ιδιαίτερα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων άσκησε κριτική σε όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν.

«Οσο κι αν οξύνετε τους κούφιους φραστικούς διαπληκτισμούς μεταξύ σας, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., δεν μπορείτε να κρύψετε το κύριο: την ουσιαστική συμφωνία σας στις κατευθύνσεις και στα μέτρα που θα γονατίσουν τον λαό μας από τα βάρη ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα. Οι αντιπαραθέσεις σας για το ποιος είναι πολιτικός απατεώνας και ποιος είναι ανίκανος ως διαχειριστής, δεν μπορούν να κρύψουν τις δεσμεύσεις σας να περικοπούν τα επόμενα χρόνια οι συντάξεις, να μειωθεί και άλλο το αφορολόγητο όριο, να συνεχιστούν οι λαϊκές θυσίες», είπε μεταξύ άλλων ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Απευθυνόμενος ειδικότερα στην κυβέρνηση σημείωσε: «Το μεγάλο σας καινούργιο προπαγανδιστικό ψέμα, με το οποίο πιθανόν θα πάτε και στις εκλογές, είναι πως η νέα περίοδος θα είναι φιλολαϊκή. Είστε ένας επιτυχημένος διαχειριστής κ. Τσίπρα, του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, απαντώντας στις νέες επιθέσεις που είχε λίγο νωρίτερα εξαπολύσει εναντίον του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, είπε με καυστική διάθεση: «Θέλω να απαλλάξω τον κ. Καμμένο από το μόνιμο άγχος του. Δεν θα γίνουμε οι Καμμένοι του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να συνεχίσει τα υπερπολυτελή του ταξίδια με χρέωση του ελληνικού λαού, όπως αποκάλυψε ο ελληνικός Τύπος». Και αφού αναφέρθηκε στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται με το τυπικό τέλος του τρίτου μνημονίου, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Η Βουλή μετατράπηκε –με ευθύνη πρώτα του πρωθυπουργού– σε προεκλογικό μπαλκόνι. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το διχαστικό πολιτικό περιβάλλον και η αβεβαιότητα η οποία πλανάται συνεχώς πάνω από την Αθήνα. Η χώρα έχει ανάγκη μια πολιτική με φιλελεύθερες αρχές, με μεταρρυθμιστική ορμή, με σύγχρονες αντιλήψεις. Με ευαισθησία απέναντι σε αυτούς που δεν μπορούν αλλά και με αυστηρότητα απέναντι σε αυτούς που δεν θέλουν».

Ο Ν. Μιχαλολιάκος ανέφερε ότι «το τέλος του μνημονίου είναι ένα μεγάλο ψέμα» και αφού επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του κόμματός του για πρόσφυγες και μετανάστες, επιτέθηκε στο σύνολο των άλλων κομμάτων, στρέφοντας πολλές φορές τα βέλη του στη Ν.Δ. Ο κ. Β. Λεβέντης, τέλος, έκανε με έμφαση λόγο εκ νέου για το θέμα της συμφωνίας Αθήνας – Σκοπίων με τρόπο τέτοιο που προκάλεσε το σχόλιο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης: «Κύριε Λεβέντη ψαρεύετε σε θολά νερά, αλλά σε θολά νερά υπάρχουν μόνο μαύρα φίδια», είπε ο κ. Γ. Δραγασάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή