Νότια Αφρική: Λιοντάρια κατασπάραξαν δύο λαθροθήρες ρινόκερων σε πάρκο σαφάρι

Νότια Αφρική: Λιοντάρια κατασπάραξαν δύο λαθροθήρες ρινόκερων σε πάρκο σαφάρι

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον δύο λαθροθήρες ρινόκερων κατασπαράχθηκαν από λιοντάρια σε ένα πάρκο σαφάρι στη Νότια Αφρική, ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη οι υπεύθυνοι του πάρκου.

Ένας οδηγός που συνόδευε επισκέπτες στο Sibuya Game Reserve εντόπισε την Τρίτη το απόγευμα ανθρώπινα λείψανα που φαίνεται ότι ανήκουν σε δύο ή πιθανόν και σε τρία άτομα. «Πιστεύουμε ότι σκοτώθηκαν δύο ίσως και τρεις άνθρωποι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του πάρκου, Νικ Φοξ.

Ένα τσεκούρι και τρία ζευγάρια παπούτσια και γάντια βρέθηκαν αργότερα, όταν στο σημείο έφτασε η αστυνομία και η υπηρεσία καταπολέμησης της λαθροθηρίας. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ακουγόταν φασαρία από τα λιοντάρια.

«Πιστέψαμε ότι υπήρχαν λαθροθήρες ρινόκερων και το τσεκούρι το επιβεβαίωσε», πρόσθεσε ο Φοξ. «Χρησιμοποιούν τουφέκι για να πυροβολήσουν τα ζώα και μετά το τσεκούρι για να αφαιρέσουν το κέρας τους», εξήγησε.

Στη Νότια Αφρική ζει το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού των ρινόκερων. Ωστόσο παρατηρείται αύξηση στη λαθροθηρία τα τελευταία χρόνια, καθώς υπάρχει αυξημένη ζήτηση για το κέρας τους σε κάποιες περιοχές της Ασίας, κυρίως στο Βιετνάμ και την Κίνα, όπου χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική. Πέρυσι σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.000 ρινόκεροι στη Νότια Αφρική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή