Στην πόρτα της Γιουβέντους ο Ρονάλντο

Στην πόρτα της Γιουβέντους ο Ρονάλντο

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 10% άνοδο σημείωναν, χθες, οι μετοχές της Γιουβέντους στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, χάρη στις πληροφορίες περί επικείμενης άφιξης στη δημοφιλέστερη ομάδα της Ιταλίας του Κριστιάνο Ρονάλντο. Τις τρεις τελευταίες μέρες, οι μετοχές των πρωταθλητών Ιταλίας έχουν ανέλθει κοντά 20% συνολικά, παραμένει όμως άγνωστο τι θα γίνει εάν τελικά δεν ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Πορτογάλου σούπερ σταρ. Οι χρηματιστές, όμως, σπανίως πέφτουν έξω όλοι μαζί.

Ρεπορτάζ στην Ισπανία επιμένουν ότι τη φορά αυτή η Ρεάλ αφήνει ανοιχτή την πόρτα για να φύγει ο Ρονάλντο, «ρίχνοντας» τις απαιτήσεις της από τη… μυθική ρήτρα του 1 δισ. ευρώ στο συμβόλαιο κοντά στα 100 εκατ. ευρώ που προσφέρει η «Μεγάλη Κυρία».

Πληροφορίες από την Πορτογαλία έφεραν τον ατζέντη του «CR7», Ζόρζε Μέντες, να έχει συναντηθεί αργά προχθές με τον πρόεδρο της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, όπου και οριστικοποιήθηκε η αποχώρηση του Ρονάλντο.

Χθες το μεσημέρι, κατά το ιταλικό κανάλι SportMediaset, έγινε συνάντηση μεταξύ των επιτελών της Γιουβέντους, περιλαμβανομένου του προπονητή Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για να σχεδιαστούν τα τελευταία βήματα ώς την απόκτηση του Πορτογάλου. Ακολούθως, ο αθλητικός διευθυντής και ο τεχνικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας θα έπαιρναν ιδιωτικό αεροπλάνο με κατεύθυνση τη Μαδρίτη για να επιδώσουν επισήμως την πρόταση, με προοπτική την ανακοίνωση και παρουσίαση του Ρονάλντο αύριο Σάββατο.

Μέχρι χθες το βράδυ, τουλάχιστον, η Ρεάλ δεν είχε αναρτήσει ανακοίνωση διάψευσης σχετικά με το ενδεχόμενο παραχώρησης του Ρονάλντο όπως είχε κάνει για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της για τους Νεϊμάρ και Κιλιάν Εμπαπέ. Αυτό μάλιστα το ενδιαφέρον για τον Νεϊμάρ είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ο Ρονάλντο σκέπτεται σοβαρά να φύγει από τη Ρεάλ, σύμφωνα με τη μαδριλένικη εφημερίδα Marca. Ιδιαίτερα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ με 451 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις φέρεται ενοχλημένος από τη δημόσια έκκληση του κ. Πέρεθ προς τον Νεϊμάρ να έρθει στη Ρεάλ ώστε να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα, που αποτελεί… φετίχ για τον Ρονάλντο.

Η ισπανική τηλεόραση, χθες, επαναλάμβανε το βίντεο με τις δηλώσεις του Κριστιάνο μετά τον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ Γιουβέντους – Ρεάλ στο Τορίνο για τη χρονιά που κλείνει, στο οποίο ο Πορτογάλος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τους οπαδούς της Γιούβε για το χειροκρότημά τους μετά το γκολ με ανάποδο ψαλίδι, και τονίζει ότι από μικρό παιδί είχε αγάπη και θαυμασμό για τη Γιουβέντους.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση που φέρεται να έχει κάνει η Γιουβέντους αφορά σε άμεση απόκτηση του Ρονάλντο, πληρώνοντας 100 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ και προσφέροντας στον ποδοσφαιριστή τετραετές συμβόλαιο με απολαβές περί τα 30 εκατ. ευρώ καθαρά τον χρόνο. Ο Ρονάλντο έχει συμβόλαιο με τη Ρεάλ έως το 2021 και λαμβάνει περίπου 23 εκατ. τον χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή