Νέο επενδυτικό γύρο σχεδιάζει για το 2019 η Viva Wallet

Νέο επενδυτικό γύρο σχεδιάζει για το 2019 η Viva Wallet

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεφάλαια άνω των 50 εκατ. ευρώ φιλοδοξεί να αντλήσει η Viva Wallet μέσω ενός νέου επενδυτικού γύρου που τοποθετείται το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Η δεύτερη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων, μετά την πρόσφατη συμμετοχή της Deca Investments που επένδυσε στη Viva Wallet 15 εκατ. ευρώ (μειοψηφικό ποσοστό διαθέτουν επενδυτικές εταιρείες της οικογένειας Λάτση), αποσκοπεί στην περαιτέρω επέκταση της δραστηριότητας της Viva στην Ευρώπη, καθώς και στη δημιουργία ψηφιακής τράπεζας στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμβουλος στον νέο επενδυτικό γύρο είναι η Jefferies Financial Group και στόχος είναι η προσέλκυση κεφαλαίων υψηλής διαβάθμισης.

Η νέα επενδυτική πρωτοβουλία, όπως την περιέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Viva Wallet Χάρης Καρώνης στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση της εταιρείας, αποσκοπεί στη χρηματοδότηση της ανάπτυξής της και της προώθησης και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές της προηγμένης υποδομής που έχει για τις συναλλαγές των επιχειρήσεων. Με έδρα την Ελλάδα και γραφεία στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες και στο Βουκουρέστι, η Viva Wallet λειτουργεί από το 2014, οπότε έλαβε τη σχετική άδεια από την ΤτΕ ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος και έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία «passporting» της άδειάς της στις υπόλοιπες 29 χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής στρατηγικής ανάπτυξης της Viva Wallet Γιάννη Λάριο, πρόκειται για «ένα οικοσύστημα πληρωμών που δεν περιορίζεται στη δυνατότητα έκδοσης και αποδοχής καρτών, αλλά επιπλέον περιλαμβάνει τη δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού πληρωμών, τον οποίο η επιχείρηση μπορεί να τον χρησιμοποιήσει σαν ένα λογαριασμό όψεως». Η υπηρεσία Viva Wallet μπορεί να εξασφαλίσει μηδενισμό της προμήθειας για τις επιχειρήσεις που αποδέχονται κάρτες και εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές τους, εφόσον καταθέτουν τις εισπράξεις τους στον λογαριασμό Viva Wallet και ανάλογα με τη χρήση που κάνουν στις κάρτες για τις δαπάνες της επιχείρησης και του προσωπικού τους.

O επικεφαλής της εταιρείας, Χάρης Καρώνης, αναφέρθηκε στην πορεία της Viva Wallet, οι επενδύσεις της οποίας ανέρχονται μέχρι σήμερα στα 35 εκατ. ευρώ. Πέρυσι η Viva Wallet εκκαθάρισε περί τα 14,4 εκατ. συναλλαγές με κάρτες, ενώ φέτος προβλέπεται πως θα φτάσει τα 30 εκατ. συναλλαγές. Ηδη το πρώτο εξάμηνο έχει εκκαθαρίσει 11,5 εκατ. συναλλαγές, το 10% των οποίων προέρχεται από το εξωτερικό. Τα έσοδά της το 2017 ανήλθαν σε 20,4 εκατ. ευρώ από 15,7 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 1,3 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει στην Ελλάδα 300.000 ιδιώτες πελάτες και 60.000 επιχειρήσεις και παρά το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε με την επιβολή των capital controls, έχει καταφέρει να αντιστρέψει το επιχειρησιακό της μοντέλο αναπτύσσοντας τις Β2Β συναλλαγές μέσα από μια ιδιόκτητη υποδομή και τη διασύνδεσή της απευθείας με τα συστήματα καρτών, χωρίς να μεσολαβούν τρίτοι.

Σήμερα η Viva Wallet αποτελεί μέλος των οργανισμών Master Card και Visa και είναι ο πρώτος πάροχος υπηρεσιών πληρωμών της Ευρώπης που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε υποδομές cloud. Το μοντέλο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Λάριο, της επιτρέπει να μειώνει το κόστος της και να παρέχει στους πελάτες της αξιόπιστο σέρβις, ενώ είναι προσαρμοσμένο στις τοπικές ανάγκες κάθε ευρωπαϊκής χώρας. Οπως εξήγησε, «όλες μας οι υπηρεσίες είναι πολυγλωσσικές και έτσι ένας έμπορος στις Βρυξέλλες μπορεί να έχει την εφαρμογή αυτή στα φλαμανδικά και να εκδίδει αποδείξεις με βάση τους κανόνες που ισχύουν στη χώρα του». Η εταιρεία προωθεί στην αγορά τα νέα «έξυπνα» τερματικά POS που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android και παρέχουν πρόσθετες δυνατότητες, όπως η υποστήριξη 24 διαφορετικών τύπων συναλλαγών και η δυνατότητα διαχείρισης του λογαριασμού του εμπόρου ή ανάπτυξης εφαρμογών που καλύπτουν τις ιδιαιτερότητες μιας επιχείρησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή