Επεκτείνει το εργοστάσιο στα Οινόφυτα ο όμιλος Σαράντη

Επεκτείνει το εργοστάσιο στα Οινόφυτα ο όμιλος Σαράντη

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ανάσα πριν από την υλοποίηση των επενδυτικών του πλάνων ύψους περί τα 3 εκατ. ευρώ βρίσκεται ο όμιλος Σαράντη, καθώς από τον ερχόμενο Αύγουστο η εταιρεία προτίθεται να ξεκινήσει τις εργασίες για την επέκταση της υφιστάμενης παραγωγικής μονάδας που διατηρεί στα Οινόφυτα.

Η εν λόγω επένδυση θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2019, δίνοντας στον όμιλο τη δυνατότητα να αυξήσει μακροπρόθεσμα τον όγκο της παραγωγής του.

Ειδικότερα, εκεί, σχεδιάζεται να μεταφερθεί η παραγωγή της εταιρείας καλλυντικών Indulona, η οποία μετράει 70 χρόνια παρουσίας στις αγορές της Τσεχίας και της Σλοβακίας και η οποία εντάχθηκε στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου Σαράντη φέτος τον Ιανουάριο. Οπως επεσήμανε στην «Κ» ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Κώστας Ροζακέας, «σταδιακά, σε ένα με ενάμιση χρόνο και αφού πρώτα μελετήσουμε τις φόρμουλες των προϊόντων της Indulona, θα μεταφέρουμε στα Οινόφυτα την παραγωγή των προϊόντων της».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, «η επέκταση της υφιστάμενης μονάδας θα οδηγήσει και στη δημιουργία 35 νέων θέσεων εργασίας και θα αυξήσει κατά 30% το σύνολο της παραγωγής του ομίλου από το 2019». Σημειώνεται ότι η εταιρεία καλλυντικών Indulona εξαγοράστηκε από τον όμιλο έναντι τιμήματος 8,5 εκατ. ευρώ, με τις πωλήσεις της το 2017 να διαμορφώνονται στα 7 εκατ. ευρώ. Εκτός αυτού, το 85% των πωλήσεων της εταιρείας αφορά προϊόντα περιποίησης χεριών, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται και στην παραγωγή προϊόντων για την περιποίηση ποδιών και δέρματος.

Ορόσημο για τη διεύρυνση του δικτύου του ομίλου Σαράντη για φέτος αποτέλεσε, επίσης, η απόκτηση του 90% της ουκρανικής εταιρείας προϊόντων οικιακής χρήσης Ergopack έναντι 18 εκατ. δολ. Μέσω αυτής της εξαγοράς, ο όμιλος προβλέπεται να ενισχύσει τη στρατηγική του δεδομένου ότι η Εrgopack έχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, η οποία αντιπροσωπεύει το 46% των συνολικών πωλήσεων προς τις χώρες της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών). Παρότι η Ergopack δεν προσιδιάζει απόλυτα στη στρατηγική που ακολουθεί η εταιρεία, ο όμιλος Σαράντη είδε σε αυτήν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, αποκτώντας εκτός από τα προϊόντα της εταιρείας και τη μονάδα παραγωγής της στο Κανίβ της Ουκρανίας. Οπως μας διηγείται η κ. Ελένη Παππά, διευθύντρια επενδυτικών σχέσεων, «η εταιρεία Εrgopack άνηκε μέχρι πρότινος σε ένα Private equity, το οποίο εν αναμονή της πώλησης της εταιρείας είχε σταματήσει τις επενδύσεις. Οπότε ο όμιλος μετά την εξαγορά θα επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, σε κατάλληλες επενδύσεις και δράσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας». Ως εκ τούτου, η «Σαράντης» προτίθεται να εκμοντερνίσει την παραγωγική μονάδα της Ergopack αλλά και να ενισχύσει το marketing της εταιρείας, εκτιμώντας ότι σε βάθος χρόνου οι πωλήσεις των προϊόντων της θα αυξηθούν κατά 30 με 40%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο τρίμηνο του 2018, οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 69,03 εκατ. ευρώ, ενώ για το σύνολο του 2018 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας εκτιμάται να ανέλθει στα 380,5 εκατ. ευρώ έναντι 343,16 εκατ. πέρυσι. Μάλιστα, στις εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους δεν περιλαμβάνεται η εξαγορά της Ergopack, η οποία υπεγράφη τον Μάρτιο και ολοκληρώθηκε ουσιαστικά πρόσφατα μετά την έγκρισή της από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ουκρανίας. Τέλος, σχολιάζοντας την πρόσφατη ακύρωση του προστίμου ύψους 1,9 εκατ. ευρώ που είχε επιβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στον όμιλο, ο κ. Ροζακέας επεσήμανε ότι η ακύρωση του προστίμου ήταν αναμενόμενη δεδομένου ότι δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία από την πλευρά της Επιτροπής που να επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή της εταιρείας σε «καρτέλ καλλυντικών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή