Παρέμβαση Μπάνκσι για τις βιβλιοθήκες του Μπρίστολ

Παρέμβαση Μπάνκσι για τις βιβλιοθήκες του Μπρίστολ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Mπρίστολ είναι μία από τις λιγοστές πόλεις του κόσμου όπου η τέχνη του δρόμου λαμβάνει την αναγνώριση που της αξίζει και, χάρη σε αυτή την έξυπνη στρατηγική, οι τοπικές αρχές έχουν καταφέρει όχι μόνο να αυξήσουν την τουριστική κίνηση, αλλά και να διατηρούν καλές σχέσεις με έναν μάλλον αντισυμβατικό «ευεργέτη».

Μόλις κυκλοφόρησαν οι φήμες ότι 17 από τις 27 βιβλιοθήκες της πόλης αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και απειλούνται με λουκέτο, ο δήμαρχος Μάρβιν Ρις έλαβε μία επιστολή: «Ενα πολύ γνωστό πρόσωπο με καταγωγή από το Μπρίστολ ζήτησε να μάθει περισσότερα για το θέμα και ρώτησε πώς θα μπορούσε να μας βοηθήσει.

Αυτό το πρόσωπο ήταν ο Μπάνκσι», παραδέχθηκε ο Ρις στη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον Guardian, o διάσημος καλλιτέχνης, που έχει καταφέρει να διατηρήσει την ανωνυμία του, δεν προσέφερε χρήματα, αλλά μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με το πώς οργανισμοί και ιδιώτες θα μπορούσαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη σωτηρία των βιβλιοθηκών. Οι δημοτικές αρχές είχαν, στο μεταξύ, ανακοινώσει πως οι 17 βιβλιοθήκες πρόκειται να παραμείνουν ανοικτές, πιθανότατα ως αποτέλεσμα της γενικής κατακραυγής που ακολούθησε όταν διέρρευσαν τα σχέδια για το κλείσιμό τους. Πάνω από 12.000 κάτοικοι της πόλης είχαν υπογράψει τα τρία αιτήματα που κατατέθηκαν στο συμβούλιο το περασμένο φθινόπωρο και τόνιζαν τη σημασία των βιβλιοθηκών για τις κοινότητες που τις χρησιμοποιούν, ενώ πλήθος εθελοντών εξέφρασε την επιθυμία να βοηθήσει. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Μπάνκσι στηρίζει φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ωστόσο, η απόφασή του να υποστηρίξει βιβλιοθήκες και όχι, για παράδειγμα, μια εκστρατεία κατά του εμπορίου όπλων ή ένα ξενοδοχείο με θέα το τείχος στη Δυτική Οχθη φαίνεται ότι βασίζεται λιγότερο σε πολιτικά κριτήρια και περισσότερο στην αγάπη του για την πόλη όπου μεγάλωσε και στην οποία έκανε τα πρώτα του γκράφιτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή