Διάσημοι χορευτές από όλο τον κόσμο δίνουν ραντεβού στην Καλαμάτα

Διάσημοι χορευτές από όλο τον κόσμο δίνουν ραντεβού στην Καλαμάτα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 20 ξένους δημιουργούς και Ελληνες ερμηνευτές το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας σηκώνει αυλαία την Παρασκευή 13 Ιουλίου, με την υπογραφή της χορογράφου Λίντας Καπετανέα.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει χορογράφους και χορευτές που εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία παγκόσμια πρεμιέρα, παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη από σύγχρονο τσίρκο έως street dance και ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Οι ξένοι δημιουργοί που δίνουν φέτος το καλοκαίρι ραντεβού στην Καλαμάτα προέρχονται από Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ισπανία, Βέλγιο, Μοζαμβίκη, Ελβετία, Σλοβακία, Ιταλία, Ισραήλ, Σουηδία και Ιρλανδία.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει ο Ολιβιέ ντε Σαγκαζάν που θα παρουσιάσει το Transfiguration, μια παράσταση για την αναζήτηση ταυτότητας με τον περφόρμερ να γίνεται ζωντανό έργο τέχνης. Οπως λέει και ο ίδιος ο καλλιτέχνης: «Με αφήνει κατάπληκτο το πόσο φυσιολογικό, ακόμη και ασήμαντο, θεωρούν οι άνθρωποι το γεγονός ότι είναι ζωντανοί». Ο πρωτοπόρος Βιμ Βαντεκίμπας με τη θρυλική ομάδα Ultima Vez παρουσιάζει το «Go Figure Out Yourself» που διερευνά τα όρια μεταξύ θεατών και ηθοποιών, ο Γιόζεφ Ναντζ συμμετέχει με παράσταση και έκθεση φωτογραφίας, ενώ η Svalbard Company παρουσιάζει την παράσταση τσίρκου «All Genius All Idiot». Στην Καλαμάτα θα έρθει και το δίδυμο Μαρκίζ Σκοτ και Πόπιν Τζον, δύο διαδικτυακοί σταρ του YouTube, αυτοδίδακτοι, πρωτοπόροι του street dance από την Αμερική που εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Οι παραστάσεις των τριών ελληνικών ομάδων στο Μέγαρο Χορού είναι το «In case of Loss» της Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου που πραγματεύεται την έννοια της απώλειας με τη μουσική του Panu Manu, μια συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Καλαμάτας που παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρεμιέρα, η παράσταση «Aνώνυμο» της Τζένης Αργυρίου, μια συμπαραγωγή με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για την ανώνυμη ψηφιακή εποχή, και η παράσταση The «Art of Dying» των Χριστίνα Γουζέλη και Πολ Μπλάκμαν, μια συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου που σημείωσε sold out στην Πειραιώς 260.

Η αρχή γίνεται με την Compania Sharon Fridman και το έργο Free Fall που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Χορού στις 13 Ιουλίου. Πρόκειται για μια χορογραφία για έξι επαγγελματίες χορευτές και 20 ντόπιους ερασιτέχνες. «Η πτώση γίνεται μια συνεχής αφετηρία από την οποία γεννιέται μια απέραντη ποικιλία κινήσεων, καθώς το σώμα αντιστέκεται στην απώλεια της όρθιας θέσης», αναφέρεται στο σημείωμα της παράστασης.

Οκτώ παραστάσεις από ξένους δημιουργούς θα παρουσιάζονται στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας κάθε απόγευμα στις 7 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

​​24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, 13-22 Ιουλίου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή