Ο Μπαρνιέ αξιολογεί τις προτάσεις της Βρετανίας για το Brexit

Ο Μπαρνιέ αξιολογεί τις προτάσεις της Βρετανίας για το Brexit

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε αργά χθες ότι θα αξιολογήσει τη διαπραγματευτική θέση που συμφώνησε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με το υπουργικό της συμβούλιο για να εξετάσει αν αυτή είναι εφικτή και ρεαλιστική.

«Θα αξιολογήσω τις προτάσεις για να δω αν είναι εφικτές και ρεαλιστικές», ανέφερε με tweet του ο Μπαρνιέ.

 

 

Νωρίτερα την Παρασκευή η Μέι εξασφάλισε τη συμφωνία του υπουργικού της συμβουλίου για τα σχέδια της για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, ξεπερνώντας το ρήγμα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στους υπουργούς της, κερδίζοντας τη στήριξη για μια πρόταση «φιλική για τις επιχειρήσεις» που στοχεύει να δώσει ώθηση στις παγωμένες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Όπως ανακοίνωσε η Μέι, η κυβέρνησή της υιοθέτησε μια «κοινή θέση» υπέρ της δημιουργίας μιας «ζώνης ελευθέρου εμπορίου» μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ μετά την αποχώρηση από το μπλοκ.

«Με την πρότασή μας θα δημιουργηθεί μια ζώνη ελευθέρου εμπορίου μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ, με μια δέσμη κοινών κανόνων για τα βιομηχανικά αγαθά και τα αγροτικά προϊόντα» ανέφερε στην ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Τσέκερς, την επίσημη εξοχική κατοικία της πρωθυπουργού, που απέχει 70 χιλιόμετρα από το Λονδίνο.

«Τώρα πρέπει όλοι να προχωρήσουμε με κατάλληλο ρυθμό για να διαπραγματευτούμε την πρότασή μας με την ΕΕ για να πετύχουμε ένα μέλλον ευημερίας και ασφάλειας που αξίζει στο λαό μας», συμπλήρωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή