Θετικό αφήγημα – σκληρές απαντήσεις, η επιλογή της Ν.Δ.

Θετικό αφήγημα – σκληρές απαντήσεις, η επιλογή της Ν.Δ.

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο κ. Μητσοτάκης κέρδισε στο man to man» . Αυτό αναφέρουν πηγές της Πειραιώς αποτιμώντας το «τρίτο ημίχρονο» της σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την οικονομία στη Βουλή. Χαρακτηρίζοντας τη μάχη που διεξήχθη «άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου», εστίαζαν στην «όχι τυχαία» επιλογή του προέδρου της Ν.Δ. να αντιπαρατεθεί κατά μέτωπο με τον Αλέξη Τσίπρα σε σειρά θεμάτων. Αρχικά στο ζήτημα των συντάξεων, μείζον θέμα για μία μεγάλη μερίδα και ιδιαίτερα ευαίσθητη του πληθυσμού, ο επικεφαλής της Κεντροδεξιάς δεν άφησε περιθώρια για περαιτέρω «εργαλειοποίηση» του θέματος από πλευράς Τσίπρα.

Η τροπολογία που κατέθεσε η Ν.Δ., στην οποία «δεν υπήρξε κυβερνητική απάντηση», όπως σημειώνεται από την Πειραιώς, αφαιρεί τη δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να ισχυρίζεται πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει την περικοπή των συντάξεων, με προφανή στόχο να εμφανιστεί η ίδια ως «προστάτης» των κοινωνικά αδυνάτων. Από την Πειραιώς, άλλωστε, χαρακτηρίζουν «κοινωνικά ανάλγητους» τους κυβερνώντες όχι μόνο επί της ουσίας, δηλαδή για τα μέτρα που έφερε το τρίτο «αχρείαστο» μνημόνιο, αλλά και για τον εμπαιγμό κοινωνικών ομάδων όπως οι συνταξιούχοι, με στόχο επικοινωνιακά και μικροπολιτικά οφέλη.

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, δεν αντιπαρατέθηκε μόνο εκεί με τον Αλέξη Τσίπρα. Λέγοντας το δικό του «ώς εδώ και μη παρέκει», ανέβασε πρώτη φορά σε τόσο υψηλά επίπεδα την αντιπαράθεση με επίκεντρο τη διαπλοκή, που συντηρείται διαρκώς από πλευράς Μαξίμου, θεωρώντας πως πλήττει τη Ν.Δ. Κατηγορώντας ως ενορχηστρωτή των επιθέσεων τον ίδιο τον πρωθυπουργό, έστειλε μήνυμα πως όχι μόνο δεν πτοείται, αλλά οι επιθέσεις «θα επιστρέφονται πάραυτα». Στην Πειραιώς η απόφαση είναι ειλημμένη. Πηγαίνοντας προς τις εκλογές, η Ν.Δ. θα επιδιώξει πρωτίστως να εκπέμψει το θετικό της αφήγημα για την επόμενη μέρα, αλλά δεν πρόκειται να αφήσει και τίποτα αναπάντητο. «Αν το Μαξίμου κάνει σημαία του τη λάσπη θα απαντήσουμε και εκεί», διαμηνύουν συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ.

Ενδεικτικό της λογικής «τίποτα δεν μένει αναπάντητο» είναι πως οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. εξέδωσαν χθες ανακοίνωση, απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κούλογλου σχετικά «με την καταστρατήγηση του οκταώρου για τους οδηγούς των φορτηγών αυτοκινήτων». Οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. επισημαίνουν πως όσα ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύουν, καθώς το άρθρο που υπερψηφίστηκε έγινε κατόπιν αιτήματος της ίδιας της ομοσπονδίας φορτηγών αυτοκινητιστών Ελλάδας, καθώς με αυτόν τον τρόπο δίνεται «περισσότερη ευελιξία να διαχειριστούν το ωράριό τους» και να «αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό». Την ίδια ώρα ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. κ. Κουμουτσάκος, με αφορμή τις δηλώσεις Τσαβούσογλου περί δέσμευσης Τσίπρα για επιστροφή των οκτώ, ζήτησε από την κυβέρνηση να διευκρινίσει το «πώς χειρίστηκε μια κρίσιμη εθνική υπόθεση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή