Το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει τον «νέο διχασμό»

Το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει τον «νέο διχασμό»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι εμφανίζονται στη Χαρ. Τρικούπη από το πολιτικό momentum αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις το τελευταίο διάστημα, καθώς βλέπουν να διαμορφώνεται ένα ευνοϊκό κλίμα για το Κίνημα Αλλαγής, ώστε να πετύχει τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να καθιερωθεί ως ο τρίτος πολιτικός πόλος. Το ανωτέρω, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, αναδείχθηκε σαφώς και στη συζήτηση της περασμένης Πέμπτης στη Βουλή για τη συμφωνία στο Eurogroup.

Η κ. Γεννηματά, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις και από τους δύο «μεγάλους», επιχείρησε να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά το κλίμα πόλωσης που καλλιεργήθηκε. Πώς; Συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξηγούσαν στην «Κ» πως η επιλογή της, αντί δευτερολογίας, να εκδώσει μία λακωνική ανακοίνωση που κατηγορούσε Τσίπρα – Μητσοτάκη για «λασπομαχία», δεν πρέπει να υποτιμηθεί και είναι ενδεικτική ενόψει της συνέχειας. «Είναι στρατηγική απόφαση να μείνουμε μακριά από το κλίμα διχασμού και να αναδείξουμε μία άλλη πολιτική λογική», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τεκμηριώνοντας την απόφαση πάνω σε δύο άξονες: Πρώτον, στο γεγονός πως αυτή καθ’ αυτή η πόλωση είναι επιβλαβής για τη χώρα και δεύτερον, «διότι θέλουμε να εκφράσουμε τους πολίτες που αποστρέφονται αυτή την εικόνα». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, είχε φροντίσει να «στρώσει» επιμελώς το έδαφος, εξαπολύοντας διμέτωπη επίθεση σε πρωθυπουργό και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ευνοϊκά κρίνουν στο ΚΙΝΑΛ και τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Ποτάμι.

Οι πληροφορίες που ήθελαν την απόφαση του κ. Θεοδωράκη να γίνεται αποδεκτή με ανακούφιση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος απεδείχθησαν κάτι παραπάνω από αληθινές. Αρμόδιες πηγές παραδέχονταν στην «Κ» πως πλέον υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία και το διαζύγιο με τον Στ. Θεοδωράκη έχει παίξει καταλυτικό ρόλο. «Υπάρχει καλύτερο κλίμα», ήταν το σχόλιο, καθώς το τελευταίο διάστημα οι συνεχείς διαφοροποιήσεις εξέπεμπαν εικόνα «βαβέλ» και όχι συντεταγμένου κόμματος. Παράλληλα, σύμφωνα με κάποιες πηγές, η θέση του κ. Θεοδωράκη στο Σκοπιανό «έκανε ζημιά» στο ΚΙΝΑΛ το προηγούμενο διάστημα, καθώς η ανοδική τάση που καταγράφεται στις τελευταίες μετρήσεις εικάζεται πως οφείλεται εν μέρει και στην άρνηση της κ. Γεννηματά να αποδεχθεί τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή